El José Luís i dos voluntaris de l'escola del Casal, al Mercat Municipal -G.P
El José Luís i dos voluntaris de l'escola del Casal, al Mercat Municipal -G.P
03/12/2018 Actualitat
Banyeres plenes de solidaritat, al Gran recapte

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la desena edició de la campanya, amb la col·laboració de l'esplai Xiribec i el Casal

G. Plans

“Fa poc temps visc aquí i no coneixia la campanya. Però he sortit del supermercat i he pensat que puc ajudar els altres”. El Faissal ha vist els voluntaris del Gran recapte instal·lats al Mercat Municipal i ha donat un parell de brics de llet al seu fill perquè els posi a dins de la gran banyera d’aliments, plena de pasta, arròs, oli, llegums i altres productes de primera necessitat.  La Judit, una dels vint-i-dos alumnes de 3r d’ESO de l’escola del Casal que participen en la iniciativa, s’ha encarregat d’informar-lo sobre el destí de la seva donació, i no ha fet falta convèncer-lo.

 

Però no sempre és tan fàcil. “La cosa està molt fotuda”, contesta un home a un dels altres voluntaris de catorze anys, el Pol, quan li pregunta si vol col·laborar. “Nosaltres no hem de fer la feina que haurien de fer els polítics”, li etziba, també, una senyora que té una noció confusa de la solidaritat. El Pol estima que, més o menys, la meitat de la gent a qui s’adreça participa comprant algun aliment per al Gran recapte: “diuen que sí o que no, perquè ja han col·laborat a un altre supermercat o perquè no volen o no tenen diners”, explica el voluntari. Qui cada any hi participa, en canvi, és la Vanesa, que considera que “és molt important ser solidari sempre, però sobretot en aquestes dates”.

 

A mitja tarda de dissabte, el Jose Luís Izquierdo es mira les banyeres plenes i es pregunta si arribaran a la quantitat d’aliments recollits l’edició passada, que van servir per ajudar més d’un centenar de famílies, gairebé quatre-centes persones. Ell és voluntari de Càritas i un dels responsables de la recollida d’aliments de les vuit escoles de Castellar: cada dimarts recapten entre dos-cents cinquanta i tres-cents menús per, durant la mateixa setmana, repartir-los a qui ho necessiti. Des que es va jubilar, disposa de més temps i l’inverteix en els altres.

 

Aquest cap de setmana, per tercer any consecutiu, el Jose Luís inverteix un fotimer d’hores en l’edició del Gran recapte a la vila, juntament amb els alumnes del Casal i de Colònies i Esplai Xiribec. Reconeix que la població està tocada econòmicament, però veu les mateixes ganes d’ajudar que sempre: “Realment, a Castellar, la gent sempre ha col·laborat moltíssim, estem molt contents de la seva reacció i no podem dir que la gent d’aquí no sigui solidària”. Ha passat poca estona des que el Jose Luís ha llançat una mirada a les banyeres, però ho torna a fer, i diu, esperançat, als dos voluntaris que l’acompanyen: “Encara queden tres hores, i vindrà molta més gent”.

 

 

El Gran recapte recull 12.560 quilos d'aliments

 

Entre els vuit supermercats de Castellar que van participar a la campanya es va arribar als 12.560 quilos d'aliments recollits, una xifra lleugerament inferior respecte a l'edició anterior. Tot i això, aquesta quantitat permetrà tenir 5 mesos de despensa per entregar aliments bàsics a les famílies que més ho necessitin. "Castellar sempre ens ha respost", expressa Begoña Lasaosa, de Càritas. Per altra banda, la voluntària valora la col·laboració que han tingut de l'escola del Casal i de Colònies i Esplai Xiribec: "és molt positiu que la joventut s'impliqui com ho han fet".

 

En consonància amb el Gran recapte del Banc d'Aliments, per aquest Nadal es preveu que els alumnes de l'escola Immaculada també col·laborin a la campanya de recollida de productes higiènics i de neteja de primera necessitat de Càritas Castellar.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris