WhatsApp Image 2020 05 26 at 18.50.55_1440x961
Un tram del riu Ripoll
10/07/2024 Actualitat
Ban municipal per demanar respecte als espais fluvials

La petició s'adreça en especial a l'entorn del Turell, l'Àrea d'Esplai de Les Arenes i el torrent del Castelló- font del plàtan

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha emès un ban municipal amb l’objectiu de garantir que la ciutadania respecti els espais fluvials del municipi, en especial a l’entorn de Turell, l’Àrea d’Esplai de Les Arenes i el torrent del Castelló - font del Plàtan. 


Com en els anys anteriors, el ban recorda diverses normatives que s’han de complir a l’hora d’utilitzar els espais fluvials, considerats entorns d’especial protecció, com són la prohibició d’estacionar als vorals de la carretera envaint la calçada i la prohibició de la circulació de vehicles motoritzats pel llit sec i per la làmina d’aigua dels rius, dels torrents i tota mena de corrents d’aigua. També s’explicita en el ban la prohibició de dur a terme qualsevol activitat que pugui provocar contaminació o degradació de l’entorn del riu, com ara utilitzar sabons i detergents o abandonar-hi residus. Finalment, es recorda que no es permet encendre foc ni tampoc pescar sense llicència. 


El text del ban es penjarà en un total de 14 espais al llarg del riu, en diferents punts de la zona compresa entre el torrent del Castelló i Can Barba. Des de fa 13 anys que, coincidint amb les dates en què augmenta l’afluència de persones als entorns de rius i torrents, l’Ajuntament fa públic aquest text per intentar evitar les males pràctiques que s’hi produeixen. 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris