B7R01108_1440x961
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, anunciant que enguany el Ball de Bastons rebrà la Medalla de la Vila davant la sorpresa del seu president, Antoni Castillo Quim Pascual
09/06/2024 Actualitat
El Ball de Bastons de Castellar, Medalla de la Vila 2024

L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha aprofitat la benvinguda a les colles participants a la 9a trobada bastonera del Vallès per fer aquest anunci, coincidint amb el centenari de l'entitat castellarenca

Jordi Rius

No podia ser un millor marc que la 9a Trobada Bastonera que s'ha celebrat aquest matí per fer aquest anunci. L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha anunciat que enguany el Ball de Bastons de Castellar, que compleix el seu centenari, rebrà la Medalla de la Vila durant la Festa Major.  "Estem molt orgullosos de la nostra colla bastonera de Castellar perquè, a més de poder celebrar la trobada del Vallès, també estem celebrant que fa 100 anys que es ballen bastons a Castellar", ha sentenciat l'alcalde entre aplaudiments i cops de bastó de les colles participants. "Hi ha hagut moltes generacions de bastoners i bastoneres que han estat participant d'aquesta dansa", ha apuntat Giménez, que ha tingut un record per al mestre Joan Munt, que té un monòlit dedicat a al seva memòria a la Plaça dels Enamorats, "tot un referent a Castellar". 

 

B7R01381

Els Bastoners de Castellar ballant sota cobert a la plaça del Mercat a causa de la pluja. || Q. PASCUAL

 

Per això, al tractar-se d'una efemèride tan especial, "hem acordat amb la resta de grups municipals al consistori atorgar la medalla de màxim reconeixement, la Medalla de la Vila, a la nostra colla de bastoners. I, en aquest moments, ha començat a ploure amb la qual cos s'ha hagut de suspendre momentàniament l'exhibició que s'havia de fer a la plaça d'El Mirador. Posteriorment, s'ha reprès la ballada a la plaça del Mercat, a l'espai cobert que hi ha sota de la plaça d'El Mirador.

 

B7R01277

Els bastoners de Terrassa. || Q.PASCUAL

 

B7R01298

La colla bastonera de Sabadell. || Q. PASCUAL

 

B7R01210 1

Els bastoners de Caldes de Montbui. || Q. PASCUAL

B7R01343

Els bastoners de Les Romanes, de Barberà del Vallès. || Q. PASCUAL

 

La 9a trobada Bastonera del Vallès ha començat a  les 11 h amb una cercavila dels cinc grups participants: les colles de Castellar, Terrassa, Sabadell, Les Romanes (Barberà) i Caldes de Montbui. La trobada s'ha iniciat amb diferents balls pel carrer de Santa Perpètua i a l'alçada de l'avinguda de Sant Esteve, les colles de Terrassa, Sabadell i Caldes de Montbui han continuat pel carrer Sala Boadella mentre que el Ball de Bastons de Castellar i Les Romanes han enfilat l'avinguda Sant Esteve fins connectar amb el carrer Montcada. Les cinc colles han convergit a la plaça d'El Mirador. "Cada colla té una manera de picar i això es pot apreciar de seguida", ha constatat el president del Ball de Bastons de Castellar, Antonio Castillo. Després de les actuacions conjuntes, tots els dansaires han anat cap al col·legi Sant Esteve a fer un aperitiu.

 

B7R01462

Foto de família de les colles participants a la 9a Trobada Bastonera del Vallès. || Q. PASCUAL

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris