10/05/2019 Actualitat
Arrenca la campanya de les municipals a Castellar amb la majoria de candidatures renovades

Som de Castellar-PSC i ERC mantenen cap de llista, Junts per Castellar, En Comú Podem i CUP es presenten per primera vegada i Ciutadans i PP renoven alcaldables de cara a la cita electoral del pròxim 26 de maig

La cursa cap a l’alcaldia de Castellar arrenca amb força coincidint amb l’inici de la campanya electoral. Les principals forces polítiques de la vila –les que compten amb representació municipal– organitzen els seus grans actes coincidint amb aquest cap de setmana i la CUP –força que competeix per primera vegada en unes municipals a la vila– va presentar la seva candidatura dimecres passat amb la presència del seu portaveu  al Parlament Carles Riera. 


A excepció de Som de Castellar-PSC, que manté el seu cap de llista, l’alcalde Ignasi Giménez, i ERC –el seu portaveu municipal, Rafa Homet és l’alcaldable per tercera vegada–, les altres cinc candidatures s’han renovat a fons o s’estrenen. És el cas de Junts per Castellar –hereus de l’actual grup municipal del PDeCAT, que té dos regidors al consistori i que es va presentar a les eleccions del 2015 com a CiU– que es presenta per primera vegada a unes municipals amb el jove Pau Castellví al capdavant i una llista amb força independents. També es presenta per primera vegada la CUP, amb Marga Oncins de número u, i que incorpora a la seva llista persones que han estat vinculades a L’Altraveu i Decidim (aquests últims tenen 4 regidors al ple, però aquesta vegada no concorreran a les eleccions). També és una candidatura nova la d’En Comú Podem Castellar –que integra la gent d’ICV i Podem– i el seu cap de llista, Humberto Carrero, és la primera vegada que es presenta a unes eleccions.


Les formacions del Partit Popular i de Ciutadans també han protagonitzat una certa revolució en la confecció de les seves candidatures. Mentre el PP ha optat per una transició de consens –Antonio Carpio va donar el relleu a Agustí Bernad–, Ciutadans ha viscut moments més convulsos i per això és de les darreres formacions en tancar la llista. El cap de llista que s’havia presentat tres vegades, Josep Rosales, ha estat substituït per Matías de la Guardia amb certa resistència per part del primer, que finalment ni tan sols va a la llista. 

 

Informació i debats a Ràdio Castellar  i L’ACTUAL durant la campanya

L’ACTUAL i Ràdio Castellar desplegaran tot el seu equip humà i recursos tècnics durant la campanya electoral per oferir la màxima cobertura informativa. A banda del seguiment de l’actualitat diària que generin les candidatures, els dos mitjans municipals organitzen dos debats –un debat sobre temes joves el 13 de maig i un de caps de llista el 22 de maig, a les 19 hores a la sala d’actes d’El Mirador– i entrevistes a tots els caps de llista al magazín Dotze començant aquest divendres pel PP i seguint per la CUP (13/05), Ciutadans (14/05), En Comú Podem Castellar (15/05), Junts per Castellar (17/05), ERC (20/05) i Som de Castellar-PSC (21/05).

Els debats i entrevistes s’emetran en directe per Ràdio Castellar i es recolliran a lactual.cat i a les edicions de paper de L’ACTUAL.

Comparteix
M'agrada
Comentaris