WhatsApp Image 2021 10 13 at 19.19.20_950x634
Al centre, els gerents de Motor Sport amb el regidor d’Espai Públic i l’alcalde de Castellar, dimecres passat ||AJ. CASTELLAR
14/10/2021 Actualitat
Aposta per una mobilitat sostenible

L’Ajuntament acaba d’adquirir quatre vehicles elèctrics que s’incorporen a la flota municipal

Rocío Gómez

Cada vegada és més habitual trobar cotxes híbrids i elèctrics en circulació. El futur de la mobilitat passa per un inevitable canvi de model energètic, més sostenible i verd. Des de l’Ajuntament de Castellar, en el marc del full de ruta de transició ecològica marcat per aquest mandat, l’objectiu a curt termini és que el 85% del parc mòbil estigui format per vehicles elèctrics o híbrids. De fet, dimecres passat l’Ajuntament va recollir les claus de quatre vehicles elèctrics d’ocasió, que s’incorporen a la flota municipal, al concessionari Motor Sport Castellar del Pla de Bruguera. Tres dels vehicles són del model Nissan Leaf 30 Kw, mentre que el quart és una furgoneta Nissan ENV200. “Hem pres la decisió d’iniciar la substitució de tots els vehicles que tenim a la flota municipal. La majoria seran elèctrics a excepció d’algun model que serà híbrid”, explica Pepe Leiva, regidor adjunt de Transició Ecològica i d’Espai Públic. “Són vehicles que en ciutat tindran una autonomia de prop de 160 quilòmetres i calculem que es carreguin un cop per setmana”, detalla Pasqual Navarro, gerent del concessionari Motor Sport. Els quatre vehicles es posaran a disposició dels tècnics i de la Brigada Municipal.

 

Durant aquest trimestre l’Ajuntament té previst incorporar quatre vehicles més - en aquest cas nous - en el marc d’una compra agregada que es farà a través de l’Associació Catalana de Municipis. “En total seran nou vehicles, i estem pendents d’adquirir-ne un més també a Motor Sport. L’import total de la inversió seran 200.000 euros”, afegeix Leiva. “Era el moment, una inversió necessària que hem pogut fer gràcies a la modificació que ens permet aprofitar els romanents de tresoreria”, apunta.


Concretament, per als quatres vehicles d’ocasió que s’acaben de recollir es destinen 53.800 euros. Per als quatre nous que s’adquiriran, que seran tres furgonetes 100% elèctriques Nissan ENV200 i una Ford Trànsit híbrida, es destinaran 134.000 euros. A banda de les noves incorporacions, a hores d’ara l’Ajuntament disposa de cinc bicicletes elèctriques, una furgoneta elèctrica i una motocicleta elèctrica, mentre que la Policia Local té dues motocicletes elèctriques i un cotxe patrulla híbrid. Leiva detalla que, a banda del punt de recàrrega doble de l’Espai Tolrà, pròximament se n’afegiran dos més: un a l’Espai Tolrà i un a l’aparcament del carrer País Valencià, a tocar de Sige Sport Puigverd.

 

Quant a la irrupció del cotxe elèctric a les llars castellarenques, Navarro reconeix que hi ha interès perquè són vehicles “que funcionen, reparables i força convencionals, i cada vegada hi ha més punts de recàrrega”.  “La tecnologia ha evolucionat moltíssim. Per fer el pas i quedar convençut no hi ha millor manera que provar-ne un, fer quilòmetres per tastar el cotxe, i des de Motor Sport oferim aquesta opció”, conclou.

 

Recupera l'entrevista al Connectats de La Xarxa

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris