Cipo_1440x961
El president i el director de CIPO, Joan Madaula i Xavier Martínez, amb Joan Colomè, xef del projecte L'Amanidor, els nous treballadors de l'espai gastronòmic, acompanyats per l'alcalde, Ignasi Giménez, el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez, i la presidenta de l'Associació de Pensionistes i Jubilats, Montse Da Silva - QUIM PASCUAL
21/09/2022 Actualitat
L’Amanidor arriba al Casal Catalunya

L’Associació de Jubilats i Pensionistes signa un conveni amb CIPO, amb el suport de l'Ajuntament, per la gestió del servei de restauració

Rocío Gómez

El Casal Catalunya recupera l’espai de restauració que havia quedat tancat arran de la pandèmia. L’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castellar i de Sant Feliu del Racó, amb el suport de l’Ajuntament, ha signat un conveni amb CIPO. Aquesta cooperativa sabadellenca d’inserció sociolaboral per a persones amb diversitat funcional, a través del projecte de restauració L’Amanidor, assumirà la gestió del bar del casal.


La inauguració del nou espai gastronòmic ha tingut lloc la tarda de dimecres. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, acompanyat dels regidors de Cicles de Vida, Dani Pérez, de Diversitat Funcional, Anna Margalef, i d’Atenció Social, Àngela Bailén, van visitar l’espai amb representants de CIPO i de l’associació. “Després de tant de temps tancat ho hem aconseguit! La gent està molt contenta. És una activitat més que oferim a la gent gran del poble. La nova junta ha començat amb bon peu. Estem molt il·lusionats amb la reobertura, perquè a més L’Amanidor de CIPO té el valor afegir de ser un projecte social”, explica Montse Da Silva, presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes


El Casal Catalunya és el segon espai gastronòmic que comanda L’Amanidor sota la batuta del xef Joan Colomè. El febrer passat també van assumir el servei de restauració del Casal Cívic i Comunitari de la Creu de Barberà, a Sabadell. A banda d’oferir noves oportunitats laborals a persones amb diversitat funcional, L’Amanidor esdevindrà un nou punt de trobada per al col·lectiu de gent gran. El regidor de Cicles de Vida,  Dani Pérez detalla que s’oferiran menús saludables a preus assequibles i que un dels objectius de l’espai és afavorir l’envelliment actiu i la socialització dels usuaris.“Pel que fa a la gent gran, hem de lluitar contra la solitud. I en el cas del col·lectiu de persones amb diversitat funcional, oferir una plataforma de contractació  per treballar de manera digna a través d’un servei públic”, afegeix.


De moment, L’Amanidor funcionarà com una cafeteria amb begudes, entrepans i dolços, i en les properes setmanes s’incorporarà a l’oferta el menú dels migdies i de plats per emportar. L’horari serà de dilluns a divendres, de 9 h a 18h, per a usuaris del Casal i els seus acompanyants. El xef Joan Colomè assegura que, per la seva experiència, els plats que més agraden als comensals “són els guisats, els plats de cullera i forquilla”  però també els dolços.


De fet, darrere de la barra a banda del xef hi trobaran l’Eliot Muñoz, l’Andrea Lázaro i la Rosa Coll, que reconeix que té la mà trencada a fer pastissos. Tots tres estan il·lusionats amb aquesta nova etapa que comencen amb empenta i moltes ganes. “Estic molt contenta per aquesta oportunitat laboral al meu poble i per compartir-la amb els meus companys”, remarca l’Andrea.  “És un projecte diferent, emocionant i engrescador. M’hi sento molt a gust”, diu la Rosa. Quatre dels estudiants de l’Escola d’Educació Especial Xaloc al PFI d’Auxiliar d’Hoteleria, gràcies a aquest projecte i a la col·laboració entre entitats i administracions, han trobat un nou camí laboral i s’han incorporat a la plantilla de CIPO.


En paraules de Xavier Martínez, director de CIPO, “L’Amanidor ofereix feina a quatre joves amb diversitat funcional, però, amb l’obertura a Castellar, en són sis, a més del personal de suport”. Des de CIPO apunten que el programa també ha tirat endavant gràcies a l’impuls i subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el finançament del Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID.  “Hem fet una ferma aposta per aquest servei i veure com el model que vam crear fa només uns mesos creix i s’exporta a altres municipis és molt satisfactori”, afegeix Martínez. No és la primera incursió de CIPO a Castellar, perquè, com es va anunciar l’any passat, ha traslladat el Servei de Gestió de Residus al polígon del Pla de la Bruguera, amb un nou centre de treball.


Finalment, l’alcalde Ignasi Giménez, destaca “el treball conjunt amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes per recuperar l’espai de bar del Casal Catalunya”. I remarca  la importància d’haver-ho fet “a través d’una entitat del tercer sector com CIPO  adreçada a la inserció laboral del col·lectiu de persones amb diversitat funcional”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris