d248f0f4 deb5 4c07 be2b 12c57cdb740c_1440x961
Una de les darreres trobades telemàtiques entre alcaldes i alcaldesses i membres del govern de la Generalitat || Aj Castellar
23/05/2020 Actualitat
L’alcalde de Castellar demana que els desplaçaments en la fase 1 incloguin Barcelona i la seva àrea

La petició d’Ignasi Giménez s’afegeix a la dels alcaldes i alcaldesses del PSC de les regions santiàries de Barcelona ciutat, Nord i Sud

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, s’ha afegit a la petició signada pels alcaldes i alcaldesses socialistes de les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les regions nord i sud que demana al president Quim Torra, “en el marc de l’inici imminent de la Fase 1 de la desescalada, que valori que les tres regions configurin un mateix àmbit comú de mobilitat de cara ja a la propera setmana”. “Juntament amb d’altres alcaldes i alcaldesses hem sol·licitat que els desplaçaments entre municipis no només incloguin els de la nostra àrea sanitària i que també es puguin fer a Barcelona i a tota la seva àrea metropolitana”, ha dit Giménez.

 

L’entrada en vigor de la fase 1 a partir de dilluns estableix com a criteri genèric que no es poden produir desplaçaments entre municipis de diferents regions sanitàries. Segons expliquen els edils que signen la petició, “a Madrid (ciutat i província), la seva ciutadania podrà desplaçar-se sense cap problema pel conjunt dels seus límits provincials (tenint uns índex epidemiològics més divergents entre les diverses zones del seu territori dels que actualment tenim entre les nostres 3 regions sanitàries”.

 

Sobre aquest assumpte ja ha fet una primera declaracó la consellera de Salut, Alba Vergés. “Ho estem estudiant i valorant amb totes les institucions i Ajuntaments implicats”, ha dit Vergés, qui ha assegurat que “si la tendència és prou bona per avançar en les fases de desconfinament, ens ho plantejarem de cara a la setmana vinent”

Comparteix
M'agrada
Comentaris