Imatge del making of de la pel·lícula Segon Origen_617x412
Imatge del making of de la pel·lícula 'Segon Origen', que s'estrenarà al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges
30/06/2015 Actualitat
Albert Pascual a 'Segon Origen'
El director de fotografia castellarenc participa en l'adaptació al cinema del bestseller de Manuel de Pedrolo
Rocío Gómez
Albert Pascual torna a la gran pantalla de la mà del desaparegut Bigas Luna. El director de fotografia castellarenc ha estat un dels fitxatges de l'equip que dirigeix Segon Origen, amb Carles Porta al capdavant d'aquest projecte que adapta per al cinema el bestseller de Manuel de Pedrolo, Mecanoscrit de Segon Origen. La mort de Bigas Luna l'abril de 2013, va endarrerir el projecte que finalment s'estrenarà al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges que tindrà lloc del 9 al 18 d'octubre. Aquest projecte no va ser la primera vegada per al tàndem Bigas Luna - Albert Pascual. El director també va comptar amb el castellarenc en Yo soy la Juani i D.D. Hollywood.

D'altra banda, Segon Origen, produïda per Antàrtida Produccions, està protagonitzada per Rachel Hurd-Wood, Andrés Batista, Sergi López, Marieta Orozco i Ibrahim Mané. La novel·la de Pedrolo se situa en un escenari postapocalíptic, on els adolescents Alba i Dídac, seran l'única esperança per a la supervivència de l'ésser humà.

Cal destacar que Mecanoscrit del segon origen és el segon llibre més venut de la literatura catalana, superat només per La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, i el més venut en el gènere de ciència ficció de l'Estat. En aquest sentit, degut a les múltiples generacions de joves que han crescut amb aquest llibre a la tauleta de nit, l'espectació per l'estrena d'aquest llargmetratge creix exponencialment a mesura que s'apropa la seva projecció a les sales de cinema.

Empremta castellarenca a cites|| El director de fotografia castellarenc ha participant en diversos capítols de la sèrie Cites de TV3. La nova aposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que parla de les relacions de parella a través del sedàs 2.0, també compta amb una altra castellarenca, aquest cop, davant de les càmeres. L'actriu Montse Germán és una de les protagonistes de la producció de TV3.

Les bombolles d'albert pascual|| Albert Pascual té una dilatada carrera no només en el món del cinema sinó també en el de la publicitat. Així, el castellarenc ha treballat pels espots publicitaris a la televisió de grans marques com Freixenet, Danone, Port Aventura, Coca-Cola, Font Vella, BBVA o KH7. En el món televisiu, també ha estat director de fotografia i d'il·luminació per a programes de VIA DIGITAL i QUIERO TV.

Amb tot, el castellarenc també ha participat en documentals com Interferències o La porte du non retour, i en altres projectes cinematogràfics com Ismael o Tengo ganas de ti. D'altra banda, també és professor l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya i ha estat docent de Cinema a la UPF. Pascual ha participat a rodatges a Espanya, Índia, EUA, Canadà , Àfrica, Veneçuela, Costa Rica i Hongria.
Comparteix
M'agrada
Comentaris