Josep Pujol_617x412
Josep Pujol durant una entrevista a Ràdio Castellar. Arxiu
19/11/2019 Actualitat
Adeu a Josep Pujol, l’inventor del pastisset Pantera Rosa

El químic castellarenc va fer història creant un dolç que es comercialitza amb èxit des de 1973

A molts dels supermercats, botigues de llaminadures i, fins i tot, forns d’arreu de l’estat espanyol és habitual trobar un dels pastissets més populars per a infants i no tant infants: la Pantera Rosa. El mític dolç de la casa Bimbo va ser obra del químic castellarenc Josep Pujol i Codina, que ha mort amb 86 anys i que va ser acomiadat per familiars i amics dissabte passat al Tanatori de Castellar.

 

El Josep va entrar a treballar a la Bimbo al 1967, al departament d'Innovació de la planta de Granollers. Va ser arribar i moldre perquè el 1973 es va fer forat a la història de la pastisseria industrial inventant el dolç de la Pantera Rosa. Quan Pujol va presentar l’innovador dolç, justament Bimbo acabava de comprar els drets de la Pantera Rosa i va poder lligar un nou producte de color rosa amb un dels personatges animats que faria més fortuna a la història de la televisió i el cinema.

 

Aquest mític pastís no només continua al mercat gairebé 50 anys després que Pujol l’inventés, ara també conviu amb Donuts Pantera Rosa.

 

El que no sap tothom és que el Josep, tal i com va explicar en diverses entrevistes concedides a L’ACTUAL i Ràdio Castellar, va fer-ho pensant que triomfaria una altra proposta que també va presentar, el TeleBimbo.

 

 

Josep Pujol en una imatge de joventut amb una moto

Josep Pujol en una imatge de joventut conduint una moto, una de les seves grans passions.

Comparteix
M'agrada
Comentaris