08   pilates_617x412
Sessió de pilates al Casal Catalunya amb gent gran i alumnes del Sant Esteve
20/09/2021 Actualitat
Activitats formatives per a gent gran per al nou curs

Entre la variada oferta, hi ha idiomes, manualitats, noves tecnologies, cant coral, ball i activitats per exercitar la memòria

L’Ajuntament i l’Associació de Jubilats i Pensionistes han organitzat diverses activitats formatives per a majors de 60 anys que es duran a terme durant el curs 2021-2022.  Hi ha activitats organitzades per l’Ajuntament  i l’Associació de Jubilats i Pensionistes (les inscripcions estan obertes fins al 30 de setembre i  es poden formalitzar al Casal Catalunya). Les activitats que promou l’Ajuntament estan subjectes a preu públic. Els documents necessaris per fer la inscripció són: DNI i número de compte bancari. Les activitats que organitza l’Associació de Jubilats i Pensionistes estan subjectes al requeriment de ser soci de l’entitat.

 

ACTIVITATS MUNTADES PEL CONSISTORI
Del conjunt d’activitats organitzades pel consistori, que començaran el 4 d’octubre de 2021  i s’allargaran fins al 10 de juny de 2022 destaca la novetat  del curs de  noves tecnologies, “pensat sobretot pel cas si hi hagués nou confinament, la gent gran pugui tenir més recursos”, explica el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez. Així,  es pretén que la gent gran conegui i aprengui a utilitzar aplicacions que tenen a la seva disposició per tal que els ajudi a poder millorar la seva qualitat de vida: mantenir el contacte amb els seus familiars i amics, fer la compra en línia, realitzar activitats virtuals o fer un seguiment de la seva salut. Així, hi haurà un curs de xarxes socials i un altre de ‘smartphones’ i tauletes. 


Dins de la categoria d’idiomes, s’ensenyarà l’anglès per viatjar aprenent el vocabulari i les expressions més comunes que es donen en les situacions més habituals i quotidianes en el context dels viatges.  També  hi ha anglès inicial, mig i dues tipologies d’avançat.
El foment de la salut i de l’exercici físic té la seva traducció en gimnàstica, ioga (totes dues activitats amb diferents horaris), pilates i caminades (amb sortides setmanals a l’entorn més proper). De dilluns a dijous,  es portaran a terme tallers per exercitar el cervell amb l’entrenament de la memòria i la seva aplicació a la vida diària i  els dimecres es farà una tertúlia per  compartir i retrobar-se  després de la pandèmia.


ACTIVITATS DE L'ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES
L’Associació de Jubilats i Pensionistes de  Castellar organitza activitats de ball (ball en línia, ball de saló, sardanes i sevillanes) manualitats (puntes de coixí, pintura a l’oli, dibuix, decoupage, punt de mitja i ganxet, pintura de roba, cosir de blanc, patchwork i modisteria, sensenyament (català, anglès i guitarra), informàtica (iniciació, Word, Excel, Photoshop i Nero), jocs (bridge i escacs, billar), teatre i cant coral. Cal consultar horaris específics de cada activitat amb la junta de l’Associació.
Podeu trobar més informació a la Regidoria de Programes Socials de l’Ajuntament de Castellar (carrer Portugal 2C-Espai Tolrà), al telèfon 937144040 de 9 a 14 h de dilluns a divendres i a l’Associació Jubilats i Pensionistes al telèfon 644 50 11 78. 

 

Les obres del Casal de la Gent Gran de la Plaça Major de Castellar i l’Espai d’Atenció a la Diversitat funcional, començaran a finals de mes i s’allargaran fins a principis del 2022. Una vegada estiguin enllestides les obres i els espais ben definits, el Casal de la Gent Gran podria acollir algunes de les activitats que actualment s’ofereixen des del Casal Catalunya.


L’espai, que compta amb un superfície de 500 metres quadrats, es reformarà per adequar-lo als seus usos actuals i a les necessitats de les persones usuàries. Entre altres millores, la intervenció possibilitarà que les dependències s’adaptin en matèria d’accessibilitat. En aquest sentit, es col·locaran tres portes automàtiques que permetran la lliure circulació de persones amb mobilitat reduïda. També es construiran nous serveis adaptats.


Alhora, es crearà una consergeria a l’entrada del Casal de Gent Gran i es millorarà la il·luminació i el contacte amb l’exterior de la sala polivalent.


Un altre aspecte destacat de la intervenció serà la millora de la integració de l’equipament amb l’espai exterior. El porxo, que disposarà d’un tancament practicable, funcionarà com una galeria annexa que complementarà els espais interiors i que es podrà obrir a l’estiu en la seva pràctica totalitat. L’actuació costarà 325.000 euros.

Comparteix
M'agrada
Comentaris