WhatsApp Image 2022 05 27 at 11.16.13_1440x961
L'alumnat en plena execució de les danses. || M. ANTÚNEZ
27/05/2022 Actualitat
500 nens i nens de 1r i 2n de primària participen al 'Dansem plegats'

L'activitat s'ha reprès després que es cancel·lés l'edició del 2020 pel confinament provocat per la pandèmia

Jordi Rius

Uns 500 nens i nens de 1r i 2n de primària de totes les escoles de Castellar i el Folch i Torres de Palau-solità i Plegamans han participat aquest matí al camp de futbol Joan Cortiella-Can Serrador a la 12a edició del 'Dansem plegats'. L'esdeveniment, de caràcter bianual, s'havia de celebrar el 2020 però es va haver de cancel·lar perquè aleshores hi havia confinament provocat per la pandèmia del coronavirus.

La proposta, organitzada pel Grup de Treball de Música del Pla de Formació de Zona del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VIII, té per objectiu compartir a través de la música i la dansa i crear unes coreografies a través del treball cooperatiu i l’aprenentatge a partir del moviment i la dansa. La trobada serveix també per mostrar el treball fet a les aules de música de les escoles, on es treballa amb els alumnes partint de la seva globalitat i contemplant les seves tres àrees de personalitat: l’afectiva-social, la físico-motriu i la cognitivo-intel·lectual.

 Els alumnes de 1r de primària han ballat el “Ball de la civada” (Catalunya) i la “Dansa dels amics” (Catalunya), mentre que els nens i nenes de 2n han ballat “Vals mexicà” (Mèxic) i “Estapera” (Catalunya). La dansa final ha estat “Rogle” (Catalunya). A més, tots els grups han fet el ball de gitanes del Vallès com a ball d’entrada

Comparteix
M'agrada
Comentaris