A7R04208_1440x961
El Ball de Gitanes durant la seva actuació a l'Aplec de Castellar Vell Quim Pascual
22/05/2023 Actualitat
El 43è Aplec, sense arrossos, però amb l'entusiasme de sempre

La 43a edició de la cita va mantenir la majoria d'activitats i la implicació de les entitats culturals

Va quedar demostrat que el concurs arrossaire és important per a celebrar l'Aplec de Castellar Vell, però que encara ho és més l'entusiasme castellarenc. La 43a edició de la cita es va haver de celebrar sense les habituals paelles multitudinàries, pel perill d'incendi en el medi natural, però amb el mateix esperit que sempre i amb moltes activitats. L'organització va anul·lar la proposta després de consultar els Agents Rurals. 

 

Els centenars d'assistents –tot i que menys que en darreres edicions– es van entaular igualment, la majoria dels quals amb el menjar en una carmanyola preparada de casa, amb un vermut previ ofert per Vilabarrakes.

 

Paradoxalment, al perill d'incendi provocat per la sequera de les darreres setmanes, s'hi va sumar l'amenaça de la pluja. Tot i els núvols grisos rondant el cel, el temps va aguantar per poder celebrar la cita popular. 

 

Com ja és habitual, els assistents van poder visitar l'interior de l'ermita de Castellar Vell. En aquesta ocasió, amb el guiatge de l'arqueòleg Jordi Roig, una proposta a càrrec del Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història. Aquest any, per altra banda, Urban Sketchers Dibuixant Castellar es va unir a la celebració, amb una trobada oberta al costat de l’ermita. 

 

Dues participants a la trobada oberta Urban Sketchers Dibuixant CastellarDues participants a la trobada oberta Urban Sketchers Dibuixant Castellar - Q. Pascual

 

El 43è Aplec va mantenir el concurs de flors boscanes de l'Escola Nocturna, els jocs de cucanya a càrrec de Colònies i Esplai Xiribec i les actuacions de les colles castellarenques de Ball de Bastons, Ball de Gitanes, els Castellers de Castellar, els Gegants de l’ETC i Tucantam Drums, que se sumaven a la festa per primera vegada.

 

Una nena participa als Jocs de cucanya amb Colònies i Esplai XiribecUna nena participa als Jocs de cucanya amb Colònies i Esplai Xiribec - Q. Pascual

 

El geganter Marc Pons resumia l'esperit de la celebració: "Tot el que sigui fer poble és una cita important per a nosaltres. Sempre és un orgull participar en les activitats d'aquí. Estem contents, ens ho hem passat bé fent les rondes de balls", apuntava.

 

L'Aplec va comptar amb castellers i gegantersL'Aplec va comptar amb castellers i geganters - Q. Pascual

 

La tècnica de cultura municipal Eulàlia Costa també valorava molt positivament la cita popular. "Es va haver d'anular el concurs arrossaire, però igualment hem tingut una bona afluència. El migdia hi ha hagut molt ambient i les enitats s'hi han bolcat com sempre. Fins i tot, més, perquè hem tingut els Tucantam Drums"

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris