IMG 2032_1440x961
Dilluns va tenir lloc la primera activitat envers el 3 de desembre, el taller "Moviment Inclusiu" / J. C. 
30/11/2023 Actualitat
El 3 de desembre, posa’t a la pell de l’altre

Aquest dissabte es faran el gruix d’activitats pel Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional al Casal de la plaça Major i al PIPAD

Cristina Domene

Un Castellar per a tothom cada dia de l’any és el lema que enguany acompanya la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional a Castellar, que se celebra arreu del món el dia 3 de desembre. A la vila, com és habitual amb  aquestes efemèrides, les activitats s’han realitzat durant diversos dies, però demà dissabte es faran el gruix de les activitats. “Aprofitem que hi ha més activitat a la plaça Major per organitzar una sèrie d’activitats i tallers. També es farà la lectura del manifest, en versió lectura fàcil per arribar a tothom, mode que també es va utilitzar a la sessió plenària de dimarts passat”, ha explicat la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef. 


El manifest d’aquest 2023 parla de l’escola inclusiva i de fer complir el decret d’inclusió del 2017 dotant les escoles de més recursos i baixant la ràtio. “Els recursos que s’hi destinen no són suficients per aconseguir aquesta escola que volem. Cada vegada es parla més que els infants han d’anar a l’escola ordinària, però la realitat és que no doten els centres de recursos al final acaben perjudicant els nens i nenes que necessiten una atenció més directa i també els seus companys”.


Respecte a les activitats, demà, a partir de les 11 h, la cita és al Casal de la plaça Major i PIPAD. A banda de la lectura, hi haurà una mostra de teatre a càrrec de l’Arc de Sant Martí i una xocolatada. A més, durant tot el matí, se seguiran els tallers: Anima’t a fer el teu propi tió de Nadal, a càrrec d’Activijoc; Posa’t a la meva pell, a càrrec de l’associació Aniasocial; Esclata emocions, a càrrec de l’Associació Suport Castellar; Aprèn a fer macramé, a càrrec de Lluïsa Catena i Expressant amb Diversitat (Art teràpia), a càrrec de La Taca Lleure i Cooperació. “La idea és conèixer la feina que fan diferents entitats. També es podran conèixer diferents aparells per tenir una vida més autònoma a casa i un circuit per poder anar amb cadira de roda i bastó d’orientació sota el títol ‘Posa’t a la meva pell’. Ha de ser una jornada festiva, però també reivindicativa”, opina Margalef, que és conscient que encara hi ha moltes coses a fer en relació amb la diversitat funcional, “però hem fet feina i seguim. El primer de tot és que tothom estiguem conscienciats”.


El món de l’esport també s’ha volgut sumar a aquesta efemèride i el mateix dia 3 s’ha organitzat el 3r cros inclusiu a les pistes d’atletisme, a partir de les 12.15 h.


El proper cap de setmana serà el torn del teatre i del cinema. Dissabte, el grup cooperatiu TEB presenta l’adaptació musical de la pel·lícula Shrek. La proposta tindrà lloc a les 18 hores a l’Auditori i es repetirà dissabte 3 de febrer.


I diumenge, a les 19 hores, es projectarà la pel·lícula Campeonex, la segona part del film Campeones, també a l’Auditori Municipal.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris