201805064833_617x412
Els jugadors de l'HC Castellar celebren el tercer gol enfront l'Andorra. Albert San Andrés
06/05/2018 Esports
A tocar de la salvació (4-1)

L’HC Castellar aconsegueix la quarta victòria consecutiva i es mantenen fora de les posicions perilloses

Enfront l’Andorra HC, l’equip grana va donar un nou pas endavant, aconseguint una còmoda victòria per 4-1 que queda curta després del que es va veure a la pista, ja que els de Fidel Truyols van dominar a plaer durant la segona part, després d’una primera igualada. L’equip queda dos punts per sobre de la zona de promoció de descens quan només resten dues jornades per acabar.

Dos rivals en una situació completament igual saltaven puntualment al terratzo del Dani Pedrosa de Castellar per jugar-se la vida per sortir de la part complicada de la taula. El Castellar, en 12a posició, empatat amb el seu rival Andorra i Riudebitlles a 29 punts, havia de sortir a defensar la posició i evitar caure en descens directe.

A la primera part, els dos rivals es mesuraven les forces durant els primers 23 minuts, però cap dels dos arriscava més del compte. Era el Castellar però qui tenia més oportunitats de cara a porta i Marcel Montllor trencava la igualada a un minut del descans amb un xut des de la dreta.

Marcel Montllor va trencar la igualada a les acaballes de la primera part.

La segona començava amb un equip visitant llançat a l’atac, tot i que excepte una pilota al travesser de la porteria defensada per Sergio Ruiz, poc més perill creaven els del Principat. Tot i el domini en el joc, passaven els minuts i els granes no ampliaven l’avantatge i amb 15 minuts pel davant cometien la 9a falta.

Jordi Vegas trencava el neguit amb un gol un minut després, amb una contra ràpida que deixava respirar als castellarencs per primera vegada al partit. Els de Fidel Truyols seguien portant el pes del partit, però en una contra els andorrans retallaven diferències en l’únic tir amb perill des del travesser.

Jordi Vegas celebra el quart gol.

Per fer créixer els problemes, Gerard Tantiñá cometia la 10a falta, però el xut marxava fora. Vegas, de nou, s’erigia com al salvador de l’equip, anotant el 3-1. En només un minut, el partit canviava per complet: de poder arribar a l’empat a dos, al 3-1. Els andorrans abaixaven els braços definitivament i el partit amb gairebé vuit minuts per jugar es tornava un atac constant dels locals, que només podien anotar un gol més a cinc del final, després d’una segona jugada de Tantiñá.

“Estem treballant molt bé durant les últimes setmanes, sobretot en defensa i costa que ens facin gols. Això és un plus que en dóna avantatges per sortir al contraatac i utilitzar les nostres armes” va explicar el tècnic local Fidel Truyols, que va afegir que “ens queden dues finals després de guanyar quatre partits seguits. L’Andorra era un equip perillós, però el nostre físic ha estat millor a la segona part”.

Amb només sis punts en joc, els castellarencs visitaran la pista del Bell-lloc lleidatà, un equip que encara ha de sumar un punt per certificar la salvació de categoria. El següent i últim serà a casa enfront del Vendrell, que ja no es juga res. Tot i tenir dos punts més que les posicions complicades, els de Truyols han de sumar un mínim de tres punts per evitar el descens directe i depenen d’ells mateixos per evitar caure en play-off de descens, que si res no canvia –depèn dels equips que baixin de Nacional Catalana- serà pel 13è classificat. El 14è, 15è i 16è descendiran directament.