IMG 20180422 120505_617x412
Músics d'Acció Musical Castellar al costat del Riu Ripoll.
24/04/2018 Cultura
Maridatge de música, història i natura a Les Arenes

Diumenge, Acció Musical Castellar va dur a terme una proposta musical en un indret emblemàtic de Castellar del Vallès

Diumenge al matí, l'entitat Acció Musical Castellar va dur a terme una proposta titulada "Passejant per Les Arenes i el temps amb la música", un recorregut musical i poètic al voltant de l'ermita de Les Arenes, les cases modernistes de Les Arenes i el riu Ripoll de Castellar del Vallès, emmarcat al Parc de Sant Llorenç del Munt. L'activitat va reunir més d'un centenar d'assistents, que van gaudir d'un matí assolellat però no excessivament calorós.

A l'interior de l'ermita de Les Arenes, un quintet de corda d'Acció Musical Castellar.El recorregut comptava amb 7 punts de trobada i a cada punt hi havia una intervenció poètica per descriure i explicar el paisatge de l'entorn, a més de la història del lloc, completada amb una interpretació musical dels músics d'Acció Musical Castellar. "El paisatge és un llibre d'història a l'abast de tots", deia Laia Rocavert, directora d'Artcàdia i presidenta d'Acció Musical Castellar.

La passejada va arrencar dins l'ermita de la Mare de Déu de Les Arenes, "arrencant des del segle XII", amb un quintet de guitarres que va interpretar música de l'Edat Mitjana del Llibre Vermell de Montserrat i els Goig de la Mare de Déu de les Arenes. "Després d'una introducció instrumental, van entonar membres dels Amics de les Arenes", apunta Rocavert.

La segona parada va ser al riu Ripoll. En aquest indret, els músics van interpretar Moon river, What a wonderful vorld i Papallona, del poeta castellarenc Miquel Desclot. Seguidament, pel camí del riu i vers les Fonts del Romaní i l'Espígol, van arribar a una de les fonts de Castellar. Un personatge de cartró va situar la comitiva al segle passat. Allà va actuar-hi la Petita Banda de flautes, trompetes, clarinets i percussió, i un narrador va explicar "que el naixement de l'estiueig convertia aquests llocs en espai de lleure". Els assistents van seguir, després d'escoltar Clementina Arderiu i Joan Arús, cap a les Cases de Les Arenes. Al capdamunt, un Grup de Cambra va fer la seva actuació amb Edelweisse i El Hòbbit.

Els assistents gaudeixen d'una de les parades musicals a la zona de Les Arenes. A continuació, l'associació dels Veïns de Les Arenes va donar la benvinguda als visitants. Mª Teresa Relat va parlar de la història del lloc i van cantar, tots plegats, l'imne de Les Arenes. "I ens vam situar als anys 30 amb música de l'època interpretada per un mix de músics de l'Orquestra Castellar i d'Artcàdia". Per les escales, la comitiva va baixar de nou al riu, per retrobar-se amb els anys 40 i 50, quan en aquest indret s'hi sentien xicles, esquitxos, rialles. La Petita Orquestra (flautes, violins, violoncels, trompeta i percussió) va interpretar "una amanida de música catalana", de l'Hereu Riera, i una Bourrée de Häendel. Cap al final del recorregut, hi va haver temps per a reivindicar l'Aplec, rememorat amb un Grup de Música Moderna i no tan moderna que va aconseguir fer ballar l'assistència que diumenge va gaudir de la passejada.

L'objectiu de la proposta, que ja arriba a la tercera edició però que és el primer cop que s'organitza des d'Acció Musical, amb la col·laboració dels Amics de Les Arenes, l'Associació de Veïns de Les Arenes, el Centre d'Estudis de Castellar - Arxiu d'Història i La Muntada, és donar a conèixer un espai del nostre territori d'una manera lúdica i participativa, però amb rigor i qualitat. Tant els que hi van participar tocant o narrant com els que hi van ser d'oients, van poder viure una experiència emocional i de convivència que enriqueix els coneixements de la zona.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris