Norbert Caldera en una jugada atacant al Pavelló del Nord_617x412
Norbert Caldera en una jugada atacant al Pavelló del Nord - A. San Andrés
09/10/2016 Esports
Cúmul de despropòsits (76-48)
El CB Castellar es veu desbordat per la pressió i mostra les seves carències de joc
La segona jornada de lliga ha servit per deixar veure les carències que té el CB Castellar i per confirmar que aquesta serà una temporada on l'equip haurà de patir de valent si vol salvar la categoria. La dura derrota contra el Camping Bianya Roser per 76 a 48 també deixa entreveure que l'equip necessita encara temps per acoblar-se més.

L'ennuvolat dissabte va servir per ennuvolar al CB Castellar, que arribava a competir contra el CB Roser al Pavelló del Nord de Barcelona, sabent la duresa del rival, un dels equips més potents de la categoria i cridat a aconseguir l'ascens.

A l'inici del primer quart els dos equips es mesuraven les forces i les errades de tir eren comunes a banda i banda, però ja a meitat, els groc-i-negres es condemnaven ells mateixos precipitant-se en les assistències i fallant en la finalització, la qual cosa propiciava el 17-10 al terme del primers deu minuts.

El segon quart no començava gaire millor i els castellarencs no aconseguien sortir de la pressió a tota pista de l'equip grana, que aprofitava per marxar al marcador de 13 punts. Només un triple a menys d'un minut de Gabriel Santiveri reduïa la distància, però els barcelonins encara s'ho feien per acabar 12 punts per sobre al descans (34-22).

La represa no era gaire millor i els locals anotaven dos triples consecutius, aconseguint un parcial acumulat de 8 a 2 i forçant Carles Company a demanar temps mort per frenar la ratxa rival.
L'encert, una de les facetes més preocupants de l'equip en les dues primeres jornades de lliga, tampoc va acompanyar a la Ciutat Comtal i sumat a la total desconnexió dels jugadors a pista propiciaven un 59 a 36 al final del tercer període. La pressió a tota pista d'un equip superior en alçada i talent, tot i gaudir de diferències de 20 punts o més durant el quart noquejava als de Castellar.

Encara mancaven deu minuts més de patiment i pressió pel planter visitant, que ja havia abaixat els braços de cara a cistella i no podia arribar ni tan sols als 50 punts. El mer tràmit de l'últim quart es saldava amb un contundent 76 a 48.

Carles Company parlava del partit amb aquest mitjà: "el Roser és un equip per estar a dalt. Nosaltres hem vingut a jugar amb tot, però ha anat com ha anat. Tenen molta alçada i ens han fet patir molt al rebot. A la primera part ens ha costat molt defensar l'u contra u des de 6,75 i ells han aprofitat l'encert des del perímetre" mentre concloïa amb la conclusió que "la lectura que hem de fer és que seguim acumulant minuts com equip, que ens fa falta, i a més hem pogut donar minuts als jugadors joves".

La potència dels barcelonins deixava en evidència la quantitat de mancances de l'equip castellarenc: l'alçada, l'encert i l'experiència a la categoria. El tècnic va explicar que "nosaltres juguem amb dos quatres i mig -Keith Thereze i Jordi Navarro- i amb dos exteriors jugant de quatre. El dia que els nostres interiors no estiguin al 100% patirem molt. En aquest partit no ho han estat, tot i lluitar sempre".

Respecte a l'encert, Company va remarcar que "tenim jugadors que no estan acostumats a aquesta lliga. El camp i la pista tampoc ajuden i ells han posat moltes mans, que als àrbitres els ha costat de veure. Tot plegat fa que acabis sumant pocs punts, però dilluns seguirem pensant en el tema per millorar-ho".

L'equip ocupa la 12 posició del grup 2 de Copa Catalunya amb un balanç de 0-2. Viladecans-Sant Gabriel i Alpicat tanquen la classificació. La propera jornada el CB Cantaires de Tortosa, segon classificat pel darrere del CB Roser, visitarà el Pavelló Puigverd de Castellar.