Els jugadors del CB Castellar es feliciten després d'una victòria_617x412
Els jugadors del CB Castellar es feliciten després d'una victòria - Quim Pascual
29/05/2016 Esports
El bàsquet és de Copa!
La victòria al tercer partit del play-out (48-66) dóna la permanència al CB Castellar
El CB Castellar apel·la a la contundència per derrotar a l'AESE (48-66) al tercer i definitiu partit del play-off i seguirà una temporada més a la Copa Catalunya. Els groc-i-negres no han donat alternativa als hospitalencs, dominant durant els 40 minuts el marcador.

Ja està fet, ja està aconseguit i ja és ferm, la permanència per la qual s'ha patit durant les dues últimes setmanes ja està feta. El CB Castellar ha superat aquesta tarda el tercer i definitiu partit contra l'AESE de L'Hospitalet, per evitar el descens de categoria.

Els de Carles Company saltaven al parquet del pavelló del carrer Jacint Verdaguer, completament conscients de la necessitat de victòria. No hi havia cap oportunitat més.

Els groc-i-negres però, no donaven concessions ni en atac ni en defensa i aviat s'avançaven al marcador, arribant al final del primer amb una renda d'onze punts (10-21). La solidesa i l'evolució en el joc de l'equip evitava el bloqueig riberenc als homes claus de l'equip com l'Albert Cadafalch o el Sergio Garcia, per arribar al descans amb un triple impossible de 'Cada' que donava el 23 a 32.

Al tercer període, els castellarencs seguien amb la ratxa i tot i haver perdut el tanteig al segon quart (13-11), aquesta vegada superaven clarament al rival amb una renda de cinc punts, arribant al final 14 punts per sobre al marcador.

L'últim quart era un mer tràmit on un estel·lar Sergio García (20 de valoració), capitanejava sota cistella el rebot defensiu, amb un total de 16 (14 defensius i dos ofensius). Company premiava als jugadors amb menys minuts durant la temporada, com l'Arnau Collell, fent-lo saltar a pista per gaudir d'una victòria memorable.

"L'equip ha tingut molta solidesa, tant en atac com en defensa i ha sabut evitar el bloqueig defensiu del rival als nostres homes clau" ha explicat el tècnic castellarenc. "Hem sabut evolucionar a pista i bloquejar als seus homes clau, evitant el llançament des de 6,75" ha afegit. Certament, el rival només ha pogut anotar dos triples en tot el partit, factor clau per evitar repetir els errors del primer partit de la sèrie, on l'AESE va castigar des del perímetre a l'últim quart per trencar el joc.

El CB Castellar tanca la temporada amb l'objectiu assolit -evitar el descens- i a partir de dilluns ja començarà a preparar la temporada vinent amb un projecte ambiciós que permeti no haver de patir fins a l'últim partit.