Els jugadors de l'HC Castellar saluden la grada després del partit_617x412
Els jugadors de l'HC Castellar saluden la grada després del partit - Quim Pascual
Sergio Ruiz ha estat una peça clau als instants finals - Quim Pascual
Els granes celebren el segon gol de Jordi Vegas - Quim Pascual
31/01/2016 Esports
Remuntada amb poc premi
L'HC Castellar iguala un 0-2 advers per acabar empatant contra el Sant Feliu
Albert San Andrés
Un abarrotat i sorollós pavelló Dani Pedrosa de Castellar ha vist com els locals empataven a dos un partit en el que la insistència de l'equip de Fidel Truyols no ha rebut el premi d'una victòria totalment merescuda, enfront un CHP Sant Feliu molt guerrer i efectiu.

El gran ambient que presentava el pavelló castellarenc, amb la grada local plena a vessar d'afeccionats molt sorollosos per presenciar el derbi de entre vallesos donava ales als jugadors locals que encetaven el partit conscients de que la victòria era l'única possibilitat per un conjunt que ocupa plaça de descens directe i que s'enfrontava a un rival directe en aquesta lluita.

El Castellar, encara amb les importants baixes del capità Oriol Togores i de Joel Fernández, sortia a pista amb molta intensitat tractant de frenar l´ímpetu inicial dels santfeliuencs. Els tres primers minuts servien per que el rival sofrís a les seves carns l'allau atacant dels de Truyols, tot i que el remat final es resistia i els granes perdien diverses oportunitats. D'una d'elles, la més clara fins al moment, naixia la contra dels blanc-i-vermells que anotaven a la primera oportunitat clara de la que gaudien. Un fort cop moral que no acabava amb la insistència atacant.

La seguretat de Ton Falqués, porter visitant, evitava l'empat, que aprofitava la contra per fer mal i aconseguir un pal (9'). L'allau atacant es feia malaltís, però com ha passat al llarg de la temporada, la falta de contundència i punteria condemnava al Castellar a seguir amb el marcador a zero.

Un penal era aprofitat al minut 13 pels de Sant Feliu per distanciar-se per 0 a 2 i deixava freds als locals, que tot i l'esforç i la feina no veien el premi enlloc. Gerard Tantiña estavellava una pilota al travesser i Jordi Vegas ho intentava des de lluny però, de nou, sense recompensa.
Els locals encara gaudirien d'una directa a falta de tres minuts, que Marcel Montllor no era capaç d'aprofitar, arribant al descans amb un desolador marcador en contra havent vist el joc de l'equip.

Al començament de la segona part, Vila del Sant Feliu, era exclòs per blava després d'una forta falta sobre l'Oriol Comas, però de nou, el junior Montllor no aprofitava la directa i Vegas estavellava de nou una pilota al pal en la continuació de la jugada.
La segona part era un monòleg atacant de l'HC Castellar, que s'acostava a la porteria visitant jugada rere jugada però sense la culminació necessària per anotar. Entre tant, els de Truyols feien la desena falta, tot i que el Sant Feliu tampoc l'aprofitava. El setge local en un pavelló que es convertia en un infern grana seguia sense rebre recompensa i mentrestant el crono seguia corrent.

L'equip de Dani Molas, reforçat per diversos jugadors de l'equip de Primera Nacional, no podia frenar la rapidesa castellarenca, equip format per jugadors del junior i sense dues peces clau. La desesperació santfeliuenca es feia patent amb l'expulsió del seu capità per una blava després de discutir amb Tantiña, que també marxava sancionat al banc. La directa era fallada per Comas.

Quedaven poc més de 10 minuts pel final i ara qui es desesperava eren els locals que veien com no aconseguien traspassar la ben defensada porteria de Falqués, però un xut escorat a la banda des de mig camp de Vegas entrava sense que ningú podés fer res. La ansietat pel gol es calmava i el Castellar començava a combinar amb més encert.

Una nova blava pels santfeliuencs era aprofitada pel mateix Vegas, que anotava a vuit minuts del final i feia creure en la remuntada i la victòria d'un equip que s'ho mereixia. Els blanc-i-vermells però, aprofitaven al màxim les ocasions, enviant una pilota al pal, però desaprofitant una directa provocada per Vegas.

Sergio Ruiz s'erigia en l'heroi local en aturar dues directes i salvar diverses ocasions als segons finals del partit. Sobre la botzina, un refús del porter local era aprofitat per Tantiña per iniciar una contra i xutar, però de nou, Falqués treia el braç i enviava fora certificant un empat que només ha satisfet als visitants.

Al finalitzar el partit, Fidel Truyols, ha explicat que "el més just hagués estat la victòria veient el desenvolupament del partit i el nostre domini, però ens falta el gol com ens passa sempre. Estic orgullós del treball dels meus jugadors, han lluitat fins l'últim segon i no els puc retreure res". El tècnic castellarenc ha fet esment a la falta de punteria i concreció al finalitzar les jugades i creu que "a vegades creure en un mateix fa que la definició sigui millor, però al final ho aconseguirem".

Truyols no ha volgut deixar passar l'oportunitat per valorar la massiva presència de públic al Dani Pedrosa: "un ambient i un pavelló així ens dona ales, tant de bo estigui així sempre". L'equip, molt castigat des de principi de temporada per les baixes, va recuperant poc a poc als jugadors i "aviat tindrem amb nosaltres a l'Oriol Togores i al Joel Fernández, dues peces clau del primer equip".

Aquest és el primer empat de la temporada de l'HC Castellar que acumula un total de quatre victòries i 12 derrotes, amb un total de 62 gols a favor i 99 en contra. L'equip de Truyols segueix en descens directe, en 15a posició, empatat a 13 punts amb el Sant Feliu, 14è, i fora del descens i un punt per sota del Corbera, 13è.