els jugadors del FS Castellar celebren un gol enfront el Palafrugell_617x412
Els jugadors del FS Castellar celebren un gol enfront el Palafrugell - Quim Pascual
24/01/2016 Esports
La 'taronja mecànica' de nou al capdavant
El FS Farmàcia Yangüela Castellar guanya al Palafrugell (6-4) i torna al liderat
Albert San Andrés
Només una única jornada ha estat el FS Farmàcia Yangüela Castellar lluny de la primera posició, després de que ahir l'equip entrenat per Borja Burgos dominés a plaer un partit que va arribar a guanyar per 5-1 contra el CFS Palafrugell i que només amb la relaxació als minuts finals el rival va reduir la diferència, amb tres gols que van fer dubtar als locals. L'empat de l'Isur (4-4) contra el Can Calet retorna la primera posició als castellarencs, per un punt d'avantatge.

Només començar el partit al Joaquim Blume, ja es veien les intencions de l'equip local, que saltava a la pista amb la intenció de resoldre per la via ràpida, tal i com venen fent des de principi de temporada. Amb la lliçó apressa després de caure contra el cuer a Mollet l'anterior jornada (3-1), els deixebles de Borja Burgos sortien amb el convenciment de canviar la dinàmica descendent de joc de les últimes jornades.
Només dos minuts feien falta per consolidar l'ànsia atacant dels locals i Àlex Martínez afusellava una pilota que sortia dels peus de Chec Tarruell, amb un passi precís. Poc després Javier Hervás veia com un defensa treia el seu xut de sota els pals, quan ja havia deixat enrere al porter.

El Castellar pressionava com mai i aconseguia posar nerviós al rival, que allunyava les pilotes del seu camp sense cap opció a iniciar jugades atacants. L'atac taronja era tot un vendaval ofensiu i tant Jordi Delgado com Iván Sequera gaudien d'oportunitats de gol enfront Diego Carmona, el porter que la temporada passada feia sumar els tres punts al seu equip amb una destacada actuació (podeu llegir la crònica clicant aquí).

A 8:40 pel final de la primera part, tot i el domini local, el marcador només reflectia un avantatge mínim d'1 a 0, que l'Albert López s'ocupava de canviar, anotant després d'una ràpida jugada al contraatac, amb una recuperació defensiva.
La pressió ofegava com mai al Palafrugell, que cometia moltíssims errors en el joc fruit de la insistència d'un equip que té com a major virtut, la joventut dels seus jugadors i un físic que els permet mantenir el nivell d'intensitat durant molts minuts.

Àlex Martínez era apunt d'aconseguir el tercer gol pel FS Castellar després d'una jugada entre tres jugadors locals, amb quatre assistències en combinació, però el xut final era desviat cap a la banda per Carmona. Els taronges perdonaven diverses ocasions clares, però el desgavell del rival jugava a favor de la no reacció de l'equip gironí.

Al 18, un córner rematat per Sequera significava el 3-0, amb error inclòs del porter, que res podia fer per aturar la pilota, després de no esbrinar la jugada. A la represa del joc, el Castellar cometia la cinquena falta acumulativa.
Quan només quedaven 45 segons, una sacada des de la banda era aprofitada pels gironins, per reduir distàncies al marcador i marxar al descans amb només dos gols de diferència. El que no esperaven era que, en jugada assajada, els de Burgos, marcarien a 13 segons pel final (Àlex López) per acabar amb un marcador de 4-1 a la mitja part.

A la segona part no canviava gaire la tònica, tot i que el rival sortia més del seu camp i ja avisava a la porteria defensada per Gerard Gomà, que deixava a la banqueta a Josep Maria Martínez. Aprofitant però un ràpid contraatac, Manel López es plantava sol davant el porter per aconseguir el 5-1.

La intensitat seguia i Burgos feia moure la banqueta per aconseguir la frescor necessària per al seu equip, que tot i els minuts jugats, encara es mantenia com al principi del partit, amb una regularitat envejable i un rival ja resignat veient el resultat.
Era el germà gran dels López, qui després d'aconseguir el gol, salvava el segon del rival, en una contra en la que es quedava sol a la defensa, enfront tres rivals. El local evitava el gol segur amb una excel·lent intercepció del xut del rival.

Els locals però, a falta de sis minuts i amb la cinquena falta des de el minut 10, patien el seu moment crític, després de la lògica davallada per la relaxació, que el rival aprofitava per fer dos gols en dos minuts consecutius (14' i 15') de jugada i de penal, per reduir la distància a 5-3.
Tot i jugar bé, el rival aprofitava el seu moment, pressionant en atac, tot i que l'encert del porter local no deixava lloc a la reacció dels gironins, que la temporada passada s'emportaven sis punts amb dues victòries enfront el FS Castellar i el desaparegut Athlètic 04.

A falta de 3:36 pel final, els de Girona començaven a jugar de cinc, motiu pel qual, Chec aconseguia un magnífic gol a porteria buida des de la frontal de la seva àrea, que creuava tot el camp i sentenciava el partit. A 24 segons pel final, el Palafrugell tancava el marcador, en un gol amb prèvia falta no assenyalada a Gomà, que era trepitjat quan estava al terra. Amb el 6-4 s'arribava al final del partit.

Burgos, parlava amb L'Actual al finalitzar el partit i va explicar que "crec que havíem de tornar a recuperar la nostra identitat, ser agressius en defensa, amb un joc alegre i ràpid en atac i molt ritme de pilota. Als últims partits érem un equip lent i avorrit i per fi hem recuperat el nostre joc. El resultat final no és el que s'ha vist a pista. Hem perdonat massa i després amb jugades absurdes, un doble penal i un gol amb falta al porter han canviat massa el marcador".

El FS Farmàcia Yangüela Castellar és líder del grup 1 de la Divisió d'Honor catalana, un punt per sobre de l'Isur-Hermanos Sánchez. La propera jornada, els taronges s'enfrontaran al Canet FS per tancar la primera volta.