Toni Roura davant l'oposició rival en un difícil partit_617x412
Toni Roura davant l'oposició rival en un difícil partit - Quim Pascual
18/05/2015 Esports
Mitja salvació aconseguida al Puigverd (68-67)
El CB Castellar capgira el marcador a sis segons pel final en un partit vibrant enfront el CB Viladecans-Sant Gabriel
Guanyar era la única possibilitat pel CB Castellar enfront el CB Viladecans - Sant Gabriel en el primer partit de la promoció de descens de la Copa Catalunya. I així ho han fet els homes de Dídac Herrero, que amb un final d'infart han capgirat una diferència de sis punts als del Baix Llobregat en menys de 20 segons.

El partit començava amb el domini clar del CB Castellar que va portar el pes del partit des d'un principi. Els groc-i-negres podien fer el seu joc sense una fèrria oposició rival, que es limitava a anar a remolc al marcador sense gaires problemes per la defensa castellarenca i ja a la fi del primer quart el lluminós del Puigverd reflectia un parcial de 21 a 13.

A l'inici del segon quart, el Viladecans premia l'accelerador i amb pressió a tota pista ofegava als castellarencs reduint la diferència amb un parcial de 8-0 que els servia per empatar el tanteig a 21 punts, ratxa que Dídac Herrero frenava amb un temps mort que servia per veure la reacció del seu equip.
Tot i la mancança de tir exterior dels verds, el joc interior dels d'Àlex Aroco era contundent i sota cistella eren prou resolutius com per carregar aviat de faltes personals als d'Herrero, tot i que el col·lapse inicial era contrarestat i els locals marxaven amb una renda de tres punts amunt al descans, 31 a 28.

La segona part començava amb un triple de Toni Roura, una faceta que en aquest partit no ha estat el punt fort de l'equip, amb un ampli percentatge d'error des de la línia de 6,75 metres. Les múltiples recuperacions en defensa afavorien la superioritat al marcador dels castellarencs que seguien amunt al lluminós podent frenar l'empenta del rival.
A quatre minuts pel final del tercer quart, Marc Algar aconseguia un valuosíssim triple, després d'una jugada en la que l'àrbitre assistent Oscar Manel Lòpez volia assenyalar una tècnica a Roura per caure quan defensava. Una falta rectificada pel titular Enes Kanlich.
De nou punts marxaven els castellarencs a la fi del tercer quart (51-42), amb un joc fàcil i ràpid on es movia la pilota amb molta fluïdesa.

Però a l'últim quart començaven els problemes ja que els del Baix Llobregat s'apropaven perillosament, 55 a 51, i Herrero tornava a demanar temps mort per tractar de frenar l'empenta visitant. Un minut després, l'empat a 55 es feia efectiu pels verds, degut a la falta d'encert en tir i de les pèrdues de pilota dels castellarencs.
A falta de tres minuts, l'empat era a 59 i un triple fallat pels d'Aroco, amb rebot pels groc-i-negres semblava que serviria per veure marxar al marcador als locals, però eren de nou els visitants qui tornaven a marxar al marcador, amb una diferència de sis punts, que feien preveure la derrota als assistents al Puigverd.
Entraven a l'últim minut, amb el marcador en contra, però un triple magistral de Dani Benítez posava el 66 a 67 a falta de 25 segons pel final. Temps mort. Indicacions dels dos entrenadors. Jugada assajada dels groc-i-negres i dos punts definitius pels d'Herrero, que capgiraven el resultat a falta de sis segons pel final.

"El Viladecans és un equip que sap competir anant al darrera al marcador. En el nostre cas és una victòria de creure en el nostre joc. La clau ha estat en que els jugadors no han pensant en que anàvem malament a l'últim minut i han cregut en la victòria" va declarar l'entrenador Dídac Herrero al finalitzar el partit.
L'entrenador del Viladecans, Àlex Aroco també va comentar el final del partit dient que "no hem atacat bé al final i defensivament ells han estat molt bé. Tenen jugadors resolutius com el Dani Benítez, que ha marcat un triple decisiu per trencar el partit". Aroco també coneix bé al seu rival i destaca la qualitat de jugadors com Toni Roura, Albert Cadafalch o Larry Ewulu que "son jugadors amb experiència en play-offs com aquest i que poden definir partits així". Tot i això l'entrenador verd va dir que "marxo amb la sensació de que si juguem bé podem competir i guanyar a casa".
D'altra banda, Herrero vol "guanyar a Viladecans per no tornar a jugar al Puigverd el tercer partit" i marca aquest fet com a "objectiu pel nostre equip".

El segon partit del play-off de descens es jugarà el proper dissabte a les 20:00, on si guanyen els castellarencs aconseguiran salvar la categoria i no farà falta el tercer partit.
A la resta de partits, el SESE ha guanyat l'Onyar per 106 a 69, el CN Sabadell s'ha imposat a Esparreguera per 61 a 92 i el Sant Josep de Badalona ha guanyat a domicili al Granollers per 77 a 84.