17/07/2017 Actualitat
Aquest dilluns obre la Finestreta Única Empresarial
L'objectiu del servei és oferir un espai centralitzat d'atenció exclusiva per a empreses, persones emprenedores i autònoms que desenvolupen la seva activitat econòmica a la vila
Redacció
L'Ajuntament de Castellar del Vallès obre aquest dilluns un punt físic de referència de la Finestreta Única Empresarial (FUE) a l'edifici d'El Mirador. L'objectiu és oferir un espai centralitzat d'atenció exclusiva per a empreses, persones emprenedores i autònoms que desenvolupen la seva activitat econòmica a la vila. Des d'aquest nou espai, que atendrà al públic de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores, es farà acompanyament i assessorament a les persones interessades en tot el procés d'informació, gestió o tramitació municipal per dur a terme les activitats econòmiques.
En aquest sentit, es pretén facilitar i agilitzar la tramitació de qualsevol expedient, des del principi fins al final, amb el seguiment de tots els tràmits necessaris. Així, s'oferirà, treballant de forma conjunta amb tots els serveis de l'Ajuntament però a través d'un interlocutor únic, informació i recomanacions per a la creació d'empreses o per a la consolidació d'empreses que ja estiguin en funcionament. A més, es tramitaran llicències i permisos, s'orientarà en temes de fiscalitat, contractació de personal, formació i altres serveis d'interès, es donarà informació al voltant de la sol·licitud de subvencions i es realitzaran gestions i consultes amb l'administració.
Amb l'habilitació d'aquest nou punt físic de referència, es fa un pas més en la implantació de la FUE, un projecte que es va impulsar al municipi l'any 2012 com a recurs virtual, essent el de Castellar i el de Castellbisbal dos dels consistoris pioners en la instauració d'aquest projecte. Per aquest motiu, el consistori de la vila va rebre per part de la Generalitat de Catalunya una menció especial en l'acte que va tenir lloc el 25 d'abril a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) per reconèixer la feina dels 19 municipis pioners.
Actualment el servei FUE compta amb 17 tràmits electrònics amb la seva fitxa, formularis, solució electrònica de tramitació, mètodes d'integració, taules tècniques i connexió amb la "cerca guiada de tràmits" de Canal Empresa, per a facilitar als ajuntaments crear la seva Finestreta Única Empresarial (FUE).
Comparteix
M'agrada
Comentaris