Albert Cadafalch, amb 35 punts i set triples, un dels herois del partit enfront del Tecla Sala._617x412
Albert Cadafalch, amb 35 punts i set triples, un dels herois del partit enfront del Tecla Sala - A. San Andrés
28/02/2018 Esports
Passeig triomfal al Puigverd (106-64)
Els groc-i-negres quallen un dels millors partits dels últims anys i són líders provisionals
El passat diumenge, al pavelló Puigverd es va poder veure tot un recital de bàsquet, en el partit que va enfrontar al CB Castellar amb el Tecla Sala de L'Hospitalet, equip al qual van superar per 106 a 64, en un dels millors partits que es recorden al Puigverd.
Albert Cadafalch amb 35 punts i Joelvin Cabrera amb 18, van ser els herois de l'equip groc-i-negre.

Els de Raúl Jodra, sense Albert Germà lesionat, arribaven al partit sent conscients que una victòria els podria posar líders provisionals, tot i estar a dues victòries de l'AESE, que ajornava el seu partit de lliga.

Tot i un parcial de 3 a 7 a l'inici, favorable als vermells, els groc-i-negres revertien la situació als primers minuts i arribaven al segon quart amb un 26 a 20.

Jodra, que incloïa a Joelvin Cabrera en el cinc inicial, donava descans als jugadors titulars al segon període. Cabrera amb molt pes en el joc de l'equip, responia a les expectatives, demostrant que ha deixat de ser un jugador de relleu per passar a ser una de les peces clau de l'equip.
Dos triples consecutius del base i amb els suplents fent el paper de titulars, l'equip destrossava als hospitalencs amb 36 punts en 10 minuts, amb Biel Santiveri i Lluís Tejedor com a puntals i amb un 'Cada' suprem. Al descans s'arribava amb un escandalós 62-33 i el partit pràcticament resolt. Feia temps que el Puigverd no gaudia d'una primera part com aquesta, però encara quedava mig partit pel davant.

La segona part, que havia de ser un mer tràmit, el conjunt seguia mostrant la millor versió. Jodra donava un merescut descans a Marquie Smith i a Jordi Navarro, però es veia incapaç d'asseure a un superb Cadafalch, capaç d'anotar quatre triples consecutius a quatre minuts del final del partit. Fins i tot, el jugador del B, Marc Timoneda era premiat amb minuts, que no desaprofitava, anotant sis punts i tancant el marcador final, de 106 a 64, la xifra més alta aconseguida als últims temps en partit de lliga sense pròrroga.

"Tot el que havíem preparat durant la setmana ha sortit bé. Teníem clar que el Tecla Sala era un equip guerrer i que va molt al rebot ofensiu. La clau, que ja ho havíem parlat al vestidor, era dominar el rebot al nostre cèrcol, però l'activitat defensiva que hem demostrat, amb tothom molt concentrat, ha permès que fessin pocs bàsquets fàcils i ens ha donat energia per l'atac" va explicar el tècnic castellarenc Raúl Jodra, format, curiosament, al planter de l'equip hospitalenc. "Han començat forts, però de seguida hem agafat el pols al partit i només hem estat nosaltres a la pista" va defensar.

El Castellar, que segueix creixent i millorant partit a partit, era l'únic equip de la part alta de la classificació que encara no havia aconseguit una victòria amb una diferència tan gran i es reivindicava enfront del Tecla Sala.

"No penso en aquestes estadístiques, només en les coses que ens fan competir i guanyar, però és cert que tot i haver tingut victòries còmodes, en cap havíem aconseguit una tan clara. L'equip ho tenia molt clar contra un equip amb el qual vam perdre a la primera volta. Les coses ben fetes en defensa, fins i tot amb més importància que els triples, han estat la clau per haver fet aquest partit" va afegir.

En acabar tot eren cares d'alegria, però per damunt de totes sobresortia la de l'Albert Cadafalch, jugador de la casa que tornava a inicis de la temporada i canviant la lliga EBA per primera catalana. 'Cada' una de les peces clau del club va explicar que "teníem ganes de jugar aquest partit, perquè l'anada no va anar com volíem -van perdre 66-65 a la pròrroga- i quan juguem com un equip i ens passem bé la pilota, les oportunitats de tir són bones per tothom. Si ens ho passem bé i gaudim és molt positiu per l'equip".

El número 11, amb 35 punts i set triples va afegir que "en aquest equip no tenim titular o suplents, tothom ve a ajudar i quan ens ho passem millor, correm més i anotem més. Som un equip alegre i es nota molt quan gaudim a la pista".

L'equip, en clara ascendència, està arribant a cotes molt altes de confiança de cara a l'últim tram de la lliga, però encara té la difícil missió de no deixar escapar victòries contra equips de la part baixa, per no perdre el pols del liderat amb l'AESE i arribar a final de temporada amb opcions d'ascens a Copa Catalunya.

De moment, l'equip de Jodra es posa líder als punts, tot i quedar a una victòria de l'AESE, un equip que no s'enfrontarà al Collblanc B fins el 26 d'abril.

La pròxima jornada, els groc-i-negres visitaran la pista del Sedis (9/10), novè classificat, que arriba després de caure enfront de La Palma per 72-55, mostrant la seva irregularitat, tot i haver aconseguit abandonar la zona baixa de la taula.