Albert Germà en una jugada atacant del CB Castellar enfront de l'Olesa._617x412
Albert Germà en una jugada atacant del CB Castellar enfront de l'Olesa - Albert San Andrés
28/01/2018 Esports
Victòria de tràmit (87-61)
El CB Castellar tanca la primera volta de la lliga empatat en segona posició i a una victòria del liderat
En una jornada sense bàsquet de categories inferiors, el CB Castellar ha aprofitat per jugar el partit ajornat de l'1 d'octubre enfront del Nou Bàsquet Olesa, al que ha superat per 87-61 en un partit de tràmit contra un rival de la part baixa de la taula. Els groc-i-negres tanquen la primera volta en tercera posició empatats amb l'Almeda -amb qui té l'average negatiu- i sent el millor atac de la categoria amb 1.179 punts.

Després del xàfec d'adrenalina de dissabte amb el concurs d'esmaixades de l'All Star de la Copa Catalunya, on el castellarenc Marquie Smith revalidava el títol, els de Raúl Jodra s'enfrontaven a un partit trampa contra un rival necessitat de victòries. A més ho feien sense el lesionat Jordi Navarro, una sensible baixa pel joc interior de l'equip.

L'equip sortia a pista amb el fre de mà posat i donava marge als montserratins, que es posaven pel davant al cap de tres minuts de joc i aconseguint un parcial de 2-10 que feia aparèixer els dubtes als locals. Marquie Smith i Albert Germà tornaven a anivellar el marcador reduint la distància a només un punt (11-12), però dues jugades consecutives de tres punts -un 2 1 i un triple- per l'Olesa, els donaven sis punts d'avantatge. Germà acostava als seus per marxar al descans del primer quart només tres punts per sota (18-21).

Al segon període els de Jodra reaccionaven i els engranatges començaven a rodar correctament. Sense Smith a pista, Joelvin Cabrera, Lluís Tejedor i Gabriel Santiveri aconseguien rendir a bon nivell i anotar des del perímetre, capgirant el lluminós (33-26) i començant a dominar el joc.

Els groc-i-negres circulaven la pilota amb una velocitat endimoniada i pressionaven a tota pista, ofegant un Olesa que es veia desbordat per la fluïdesa atacant del rival. Al descans s'arribava amb 13 punts d'avantatge (45-32).

Jodra seguia amb les rotacions i el tercer quart es convertia en un mer tràmit on l'equip s'agradava i es permetia fer filigranes. Assistències sense mirar de Cadafalch, pel darrere de l'esquena de Germà i cistelles impossibles de Smith delectaven al públic del Puigverd, que tornava a gaudir d'una jornada festiva. Abans d'enfilar l'últim quart, el marcador reflectia un 66-46 favorable als castellarencs.

Amb un Olesa que ja havia rebutjat la lluita per la victòria, els groc-i-negres continuaven el seu festival amb 10 punts de Smith, crescut per l'actuació al pavelló del Nord de Sabadell. Finalment 87-61 i la tercera plaça al sarró al terme de la primera volta.

"Era un partit que s'havia de guanyar per estar a dalt. El més important és la victòria, però segon, haver-ho fet jugant bé. Ens ha costat una mica entrar al partit amb errades en l'àmbit ofensiu, però el rival ha començat bé. Quan ens hem centrat, l'equip ha buscat bones posicions de tir. A la segona l'equip ha estat molt bé en defensa i en el dos contra un. La banqueta ha tornat a respondre i la baixa de Navarro no s'ha notat gaire" ha explicat Jodra després del partit.

L'equip que ha acabat agradant-se, ha practicat un joc vistós contra un rival, que a diferència d'altres, ha deixat jugar i no ha abanderat el joc dur. "No em sorprèn el que s'ha vist, ja que als entrenaments ho fem. Volem jugar així, ser alegres i dinàmics, compartir la pilota i a més si encertem i el Marquie està endollat, tot va perfecte. És molt important haver donat descans a jugadors importants de cara al partit contra l'AESE de la pròxima setmana".

El tècnic també ha valorat l'actuació d'Smith a l'All Star de la Copa Catalunya: "És un jugador fonamental per a nosaltres. Un jugador espectacle quan ho ha de ser, disciplinat quan ho ha de ser, molt centrat, dels que més treballa als entrenaments i més anima a fer-ho als seus companys. És un plus i ens dóna un valor incalculable al nostre equip. És un líder i ho demostra als partits. L'actuació de dissabte va ser un autèntic espectacle".

Amb aquest partit, el CB Castellar tanca la primera volta amb un balanç d'11 victòries i quatre derrotes (Tecla Sala, Roser B, Almeda i Claret), en tercera posició empatat amb l'Almeda amb el mateix balanç.
Els de Jodra són el millor atac de la categoria -1.179 punts- però també la segona pitjor defensa, fent bo allò de què la millor defensa és un bon atac.

La pròxima jornada, l'equip groc-i-negre visitarà la pista de l'AESE, líder de la categoria i al que ja van superar al Puigverd (69-57) en el primer partit de la temporada. En cas de victòria visitant, es podria donar un triple empat al capdavant de la taula.