L'HC Castellar encare té opcions de salvar la categoria_617x412
L'HC Castellar encare té opcions de salvar la categoria - Albert San Andrés
08/05/2016 Esports
Victòria per l'esperança (2-1)
L'HC Castellar supera al Sant Cugat i s'aferra a l'èpica per mantenir la categoria
Albert San Andrés
Després de perdre 'in extremis' amb el Vilafranca a l'última jornada de lliga, l'HC Castellar ha superat al PHC Sant Cugat per 2 a 1, sumant tres punts vitals que donen esperança per aconseguir la salvació.

Els granes -que vestien la segona equipació- saltaven al terratzo del Dani Pedrosa amb la necessitat d'aconseguir guanyar tres valuosos punts, cremant l'últim cartutx que els hi quedava en lliga, abans de visitar al Riudebitlles, equip que es juga la promoció d'ascens i de rebre al Lleida-Llista Juneda, equip ascendit i encara invicte.

La primera part era una constant anada i tornada d'ambdós equips, on el rival jugava desinhibit i sense la necessitat de punts. L'equip Els santcugatencs, salvats des de fa diverses jornades, tantejaven la porteria de Sergio Ruiz, que aconseguia diverses aturades de mèrit als primers 10 minuts. La defensa castellarenca, molt ordenada, evitava mals majors.

A l'altra banda, Gerard Tantinyà posava a prova al porter rival amb un xut llunyà potent, però sense inquietar gaire als visitants, que dominaven al primer terç de partit.

Però el major pecat dels d'Òscar González, la falta de contundència de cara a porteria, els passava factura i el Castellar aprofitava una contra ràpida per combinar a la perfecció i plantar-se davant del porter, sent afusellat per Marcel Montllor, que aconseguia el primer gol del vespre a falta d'1'22" pel final de la primera part.

La segona començava amb un equip grana més confiat i amb menys ansietat, el que els permetia una major fluïdesa atacant i unes línies més obertes per tal d'arribar amb més facilitat a la porteria contrària.

Només feien falta dos minuts i mig perquè Jordi Vegas engaltés un xut des del cantó dret i anotés el segon del compte castellarenc. Amb el 2-0, els de Fidel Truyols dominaven el partit, sense cap ensurt defensiu ni veient perillar la victòria.

A mida que passaven els minuts, els visitants arribaven a la porteria de Ruiz, que feia un recital d'aturades per tal d'evitar que el rival retallés diferències. El partit es convertia en una constant anada i tornada dels dos contendents i a 13 minuts pel final, els castellarencs cometien la desena falta d'equip. Marc Rué però malbaratava la ocasió, que Sergio Ruiz aconseguia aturar.

A falta de cinc minuts, els de Sant Cugat retallaven diferències al marcador, en una contra ben orquestrada, que sorprenia la defensa local. Els fantasmes de Vilafranca passaven pel cap dels assistents al Dani Pedrosa, però l'equip mantenia la calma i aguantava la possessió per fer córrer el temps.

Al minut 22, eren els visitants qui feien la desena, amb una falta sobre Guillem Plans. Vegas era l'encarregat del llançament, però tampoc la podia transformar, arribant al terme del temps reglamentari amb victòria local.

"Tres punts d'or, tres punts magnífics, però ara ens queda aconseguir-ne tres més si volem la salvació de categoria" ha declarat el tècnic grana després del partit. Truyols també ha afegit que "la resta dels nostres rivals també tenen un calendari dur, tot i que el nostre és potser el pitjor, però necessitem tres punts com sigui".

"Hem defensat perfecte. Tot i que a la primera part ens han guanyat alguna esquena i que a la segona han gaudit d'un parell d'ocasions de perill, hem sabut tallar molt bé el seu joc. El gol ha arribat a la contra, en una única errada" ha explicat l'entrenador castellarenc.

Ara l'equip, que dormirà fora del descens, a l'espera del que facin diumenge el Corbera i el Sant Feliu de Codines, somiant amb l'empat, que els permeti quedar fora del descens després de la jornada 28.