Menorca màgica
Menorca màgica - Joan Mundet
15/06/2017 Actualitat
Una ianqui 'salada'
Miquel Ramos
Menorca sempre m'ha regalat agradables sorpreses i ha estat durant la meva recent estada primaveral que n'he viscut una que, crec que fa de bon explicar.
La passada tardor, IB3 TV va entrevistar la Lana Johnson, escriptora nord-americana nascuda a Califòrnia. L'entrevista estava centrada en el seu llibre "A Yankee in Menorca". En el llibre, narra amb subtils tocs d'humor les seves anecdòtiques vivències i peripècies en aquella illa que l'acull des de fa més de 15 anys, i que la Lana de forma molt explícita li manifesta el seu enamorament, així com a la seva gent.
Atret pel tema i com a fidel seguidor del món Menorquí, em vaig disposar a buscar aquest llibre i vaig aconseguir-lo precisament a Ciutadella de Menorca, després de dos fracassats intents en llibreries properes .Un cop "devorat" -perquè me'l vaig llegir amb la golafreria que es mereix-, vaig sentir l'impuls de voler conèixer la seva autora i demanar-li que me'l signés. Però el correu electrònic de contacte indicat en el llibre ja no era vigent i vaig quedar desarmat.
Recordava que, en el primer capítol del llibre parlava d'una farmàcia de la població, Es Migjorn, -població on ella vivia-. Allà em vaig presentar i allà em van adreçar cap als seus pares -pràcticament veïns de la farmàcia-, perquè ells, al seu torn, podrien donar-me les senyes de la seva filla escriptora que, ara vivia a Maó. Una gent excel·lent, però que només parlava anglès i que es van haver d'esmerçar al límit per entendre el meu propi i pobre anglès. Des de casa seva mateix vaig poder parlar amb la Lana Johnson per telèfon i vam quedar en veure'ns. Conèixer-la va ser un autèntic plaer. La seva atenció i simpatia corresponien plenament amb l'estil del seu llibre.
Però, la cirereta del cas fou que, la Lana, en veure uns punts de llibre amb reproduccions de pintures meves de fars Menorquins, que vaig dur-li en un modest senyal d'agraïment, a l'instant va dir: jo reconec aquest estil! i es més, fa uns deu o dotze anys jo vaig comprar obra gràfica teva d'un molí de: Es Mercadal, per regalar-lo al meu marit! Jo també sóc fan de la teva obra...! Sorpresa agradable, no trobeu? Doncs una més.
Comparteix
M'agrada
Comentaris