laredacció capçalera

La Redacció

Cada dia a les 12h i alguns minuts, LA REDACCIÓ

El magazín de Ràdio Castellar, amb Laura Calçada Barres, Carlos Lecegui i Carles Díaz, inicia una nova temporada on connectarà amb l'actualitat i la cultura castellarenca.

laredacció capçalera
La Redacció - 03/12/21

En declaracions per La redacció, Joan Elvira, cap d'unitat de salut pública de l'Ajuntament, ens ha recordat que qualsevol sospita de verí als carrers s'ha de notificar a través d'instància, per tal de ser investigada. L'hem contactat per una publicació al Diari de Castellar del Vallès que parlava de substàncies als camps del Carrer Arbreda que haurien provocat la mort d'un gos. Connectem amb la nostra companya Cristina Domene que es troba en ple assaig de les persones del TEB que interpretaran Mamma Mia, en la seva tradicional obra teatral anual. Les cites pel dissabte 11 de desembre estan exhaurides però encara en queden pel 22 de gener. Avui ens visita Ramon Montes, Director general de Centres Concertats i Centres Privats, per explicar-nos com ha estat aquest primer mes de càrrec i detallar-nos la situació dels centres concertats i privats del nostre país. Amb la Melani González, la nostra psicòloga de capçalera, parlem de la depressió. El punt feliç per encarar el cap de setmana ens l'aporta, també, el nostre company Julià Guerrero que avui repassa moments de Joan Manuel Serrat, aprofitant la gira de comiat que l'artista farà l'any que vé. Escoltem Cançó de matinada, el seu primer tema el 1968, i expliquem alguna batalleta.

 
laredacció capçalera
La Redacció - 02/12/21

En Julià Guerrero ens posa al dia sobre l'estat de la Covid al poble. Conversem amb DJ Cash, Cassandra Carrizo, que serà qui posarà la música (80-90's hits) a l'obertura de llums de Nadal d'enguany en una festa a la Plaça del Mercat. A l'entrevista escoltem quatre joves veus d'artistes castellarenques que formen el col·lectiu Nadryv. La Laia Capdevila, la Marta López, la Viena Boedo i la Sara Bosch, exposen la mostra "Com a casa" al Centre d'Estudis fins el 19 de desembre; és una bona oportunitat per descobrir què estan fent artísticament els més joves de la vila. Al cinema, l'Anna, la Sònia i en Jaume ens parlen d'obres relacionades amb la sida (entre elles, les pel·lícules Philadelphia i Dallas Buyers Club i les sèries It's a sin i Angels in America). Acabem amb una mica d'anglès de la veu de la nostra professora de capçalera, Eva Montull d'Idiomes Castellar, que ens pregunta sobre healthy eating. Do you eat healthily?

 
laredacció capçalera
La Redacció - 01/12/21

Comencen amb en Julià Guerrero i els seus cinc cèntims sobre el Ple municipal d'ahir. A banda del conveni amb Incasòl de 10,5 milions per als pisos de lloguer de la Playtex, descobrim la prosaica necessitat de l'alcalde en un moment donat. Continuem llegint el comunicat conjunt del Dia Mundial de la Sida 2021. A l'entrevista saludem la Gloria Conde que ens presenta el seu llibre De patitas en la calle, hi trobem animals a supermercats i altres espais generalment destinats als humans. És un recull de contes que vol agraïr als nens la seva educació durant el temps de confinament dur. A l'espai del canvi climàtic ens visita en Will Foreman: energia nuclear per descarbonitzar-nos sí o no?. A l'apunt de salut, la Fina Gimeno ens parla dels dejunis que són recomanables però amb control i de curta durada.

 
laredacció capçalera
La Redacció - 30/11/21

La jugadora de fútbol castellerenca Ana Hernández, davantera al Manu Lanzarote de Terrassa, comenta la pilota d'or 2021 d'Alèxia Putellas. Amb el nostre colaborador Sebas Soley parlem del Black Friday, la pandèmia i... el giving Tuesday! que és avui. Teia Sabater, una de les nostres apreciades bibliotecàries de la Biblioteca Antoni Tort, ens convida a llegir Hamnet de Maggie O'Farrell i Memorias de una vaca de Bernardo Atxaga. A més a més, ens explica interessants beneficis de comptar amb el carnet de la biblioteca. Acabem La Redacció d'avui amb una enriquidora entrevista a la periodista especialitzada en canvi climàtic Cori Calero, que aquest dissabte a la tarda serà a Castellar per inaugurar l'exposició de pessebres d'enguany.

 
laredacció capçalera
La Redacció - 29/11/21

Lorena Saura, professora de ball de la Casa Andalucia, i Julià Guerrero, comenten l'emotiu memorial a Víctor Nuño Salvador. Conversem amb Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia, a tenor dels últims premis que han rebut: Premi Nacional de Comunicació de Proximitat 2021 i el Premi al Millor Contingut Multimèdia dels Premis de Comunicació Local. Ens visita la Marina Antúnez per explicar-nos l'obra de teatre "La motxilla de l'Ada" de la companyia Teatre al detall i acabem el dilluns amb l'Anna Margalef, regidora de diversitat funcional, per conèixer algunes de les moltes propostes pel Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional que s'allargaran fins el 20 de desembre. Destaquem el taller de contenció no violenta impartit per David Dalmau, el taller de risoteràpia, impartit per l'activista de la rialla Eulàlia Ferrandiz de Risavi o el taller per aprendre a fer anar la cadira Joëlette per poder transitar per qualsevol terreny, dirigit per l'associació Rodamunt.

 
+ Vídeos