Un helicòpter passant per sobre d'una torre de mitja tensió
Un helicòpter passant per sobre d'una torre de mitja tensió - J. Rius
16/06/2017 Actualitat
Endesa presenta els seus efectius pel pla d'estiu a Castellar
La companyia elèctrica destina 22,3 milions d'euros a la campanya a tot Catalunya, dels quals 2,2 són al Vallès
Jordi Rius
La companyia Endesa ha destinat enguany prop de 2,2 milions d'euros al Pla d'estiu de neteja i protecció dels boscos al Vallès Occidental. En el conjunt de Catalunya, la companyia elèctrica ha destinat prop de 22,3 milions d'euros a la campanya. Endesa ha fet aquest divendres la presentació de tots els seus efectius al camí de Can Cadafalch de Castellar del Vallès.

Del total de 8.256 quilòmetres de línies elèctriques que la companyia té al Vallès Occidental, el 36% són aèries i, per tant, estan subjectes d'alguna manera a zones boscoses o amb vegetació. El director d'explotació de Catalunya Est d'Endesa, Marcos Lalueza, explica que els tres eixos principals del pla són "la neteja i la cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions. Com a novetat, hem incorporat la tecnologia LIDAR". En realitat, és un làser que serveix per revisar que les distàncies entre la massa forestal i les línies elèctriques d'alta tensió són les reglamentàries, o bé entre el cablejat i qualsevol objecte pròxim.

Els helicòpters que realitzen les revisions també porten instal·lada una càmera de vídeo i/o fotografia d'alta definició mitjançant la qual es pot observar el tipus de vegetació i la seva densitat, a més de detectar defectes visuals. I finalment, ENDESA utilitza ja des del 2012 drons per comprovar l'estat de la xarxa elèctrica. Tot aquest desplegament es completa amb la tala i esporga selectiva de la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques, respectant l'espai estipulat per l'administració entre el bosc i els cables més pròxims.
Comparteix
M'agrada
Comentaris