Imatge de la feina dels alumnes del Sant Esteve
Donem la cara per les abelles
Alumnat de sisè de l'escola Sant Esteve
Els nens i nenes de sisè de l'escola Sant Esteve hem participat en el III Concurs per a escolars de sisè de primària de Catalunya «La importància de les abelles». Havíem de presentar un pòster d'aquest tema. Tot va començar quan una companya nostra ens va portar el cartell amb la convocatòria. De seguida ens vam animar a començar un projecte d'investigació.
Hem descobert la seva vida comunitària, els seus enemics, com els afecta el món de les comunicacions, de la industrialització i el món digital, hem comprovat que l'hexàgon és la forma geomètrica ideal per crear un rusc, que la regla de tres ens ajuda a resoldre problemes, hem creat eslògans, hem fet un díptic divulgatiu, enquestes i moltíssimes més coses al llarg de la nostra investigació.
Hem estat pensant com confeccionar el pòster, tenint molt present la seva finalitat: fer una bona divulgació. Hem escollit tres línies de treball: les abelles en perill d'extinció, la importància de les abelles i les abelles «un negoci a mitges».
Estem molt contents i contentes perquè a través d'aquest projecte hem après molt d'aquest tema i hem posat el nostre granet de sorra explicant a molta gent el que hem descobert. A més, hem guanyat el primer premi, que són 500 euros i una visita a un centre punter d'apicultura. Una part dels diners del premi seran destinats a l'associació d'apicultors de Catalunya i la resta pel nostre viatge de final de primària.
L'Associació d'Apicultors de Barcelona farà servir aquest pòster per mostrar-ho a les seves conferències, per donar a conèixer les dificultats que tenen les abelles avui en dia.
Hem demanat als organitzadors del concurs que ens deixin el pòster per poder presentar-ho als nostres companys d'escola i a les nostres famílies.
Per fer-ne més difusió, exposarem el nostre pòster a Cal Calissó, el podreu visitar del 15 al 29 de març. A més, el dimecres 22, de 18.30 h a 19.15 h, farem una petita explicació del nostre projecte. Us esperem!
Comparteix
M'agrada
Comentaris