Albert Cadafalch ha estat un dels més destacats del CB Castellar._617x412
Albert Cadafalch ha estat un dels més destacats del CB Castellar - Albert San Andrés
04/12/2017 Esports
Victòria de tràmit al Puigverd (74-65)
Els de Raúl Jodra es col·loquen en segona posició després de la derrota del Basket Almeda
El CB Castellar suma la cinquena victòria consecutiva en lliga a costa d'un batallador CB Viladecans, cuer del grup dos de Primera Catalana, que no ha pogut sorprendre a un dels equips més en forma de la categoria. Els de Raúl Jodra es col·loquen en segona posició després de la derrota del Basket Almeda a la pista del CB La Palma i es despenja amb quatre derrotes.

No començava bé el partit per cap dels dos equips i principalment pels groc-i-negres, que no aconseguien anotar fins als cinc minuts. El Viladecans ho feia al tres, aconseguint un parcial de 0-8, trencat per Jordi Navarro des del tir lliure, per aconseguir un triple poc després i acabar amb l'estrany començament.

Precisament eren els lliures, la millor faceta anotadora del quart amb vuit dels 13 punts aconseguits finalment al terme dels 10 minuts (13-16).

Els verds es defensaven com bonament podien i s'aferraven al fred del pavelló i a la inoperància de la grada, més callada que de costum i amb la temperatura enganxada al cos.

Al minut de la represa, Ferran Bernadí -que feia parella amb Navarro per primera vegada aquesta temporada- aconseguia la primera igualada al lluminós amb el setzè punt del l'equip. Els del Baix Llobregat es resistien a deixar passar l'oportunitat i anotaven des del perímetre per evitar que els capgiressin el marcador.

Joelvin Cabrera i Albert Cadafalch de tres, aconseguien el primer avantatge (22-19) pels locals, que encara patirien durant un parell de minuts l'embat dels de Villanueva, que encara igualarien a 24 amb un nou tir exterior.

Els dos bases castellarencs tiraven del carro, i tot i no aprofitar els lliures d'una intencionada, Cadafalch refeia l'error amb un nou triple, per marxar 10 per sobre al descans (38-28).

En un partit on Jodra aprofitava per fer provatures de cara a pròxims compromisos, el Viladecans aconseguia capgirar el marcador amb un parcial de 0-13 al tercer quart, però era Cadafalch qui tornava a sortir en defensa dels seus amb cinc punts que deixaven encarrilada la victòria (52-46).

De nou Bernadí i Joelvin aconseguien un parcial de 5-0 a l'inici de l'últim període, però els verds encara es resistien amb les últimes fuetades, aproximant-se a vuit punts. Cadafalch amb dos triples consecutius neutralitzava l'encert perimetral dels de Viladecans, que seguien anotant de tres en tres.

Sense gaire patiment pel resultat, Jodra feia debutar el pivot brasiler Paulo-Wesley Machado a 2:40 del final, que tot i no estar del tot acostumat al sistema de l'entrenador de L'Hospitalet, deixava un bon regust de boca, recuperant diverses pilotes i imposant-se sota taulell en dues ocasions.

"La victòria és el més important, acabar sumant, ja que al final de la temporada no veurem quins partits hem guanyat amb bon joc i quins no. És cert que quan estàs bé i jugues bé estàs més a prop de guanyar que de perdre i avui en un partit trampa, ja que era l'últim però arribava amb una bona dinàmica, hem entrat una mica freds a l'inici. Hem trobat situacions que no hem ficat a l'inici i els ha donat ales, permetent jugades fàcils, però al segon quart ha canviat tot" ha explicat el tècnic Jodra.

Amb el 74 a 65 final, el Castellar complia el tràmit de la victòria abans de l'aturada pel pont de la setmana vinent i abans de visitar la pista de l'Almeda, que veia com un endollat CB La Palma els superava a casa (74-62), mentre que l'AESE humiliava a domicili al Roser B (43-71) i segueix líder a l'espera del partit ajornat pel gener del CB Castellar.