En Peyu durant l'espectacle a l'auditori Miquel Pont
En Peyu durant l'espectacle a l'auditori Miquel Pont - Quim Pascual
19/03/2017 Actualitat
Costumisme modernitzat: segell Peyu
El mediàtic humorista parla de temes quotidians en l'espectacle Itime, que va aplegar 250 persones en l'auditori municipal el vespre de dissabte
Cristina Domene
Si la velocitat òptima de la parla es troba al voltant de les 180 paraules per minut, en Peyu és capaç de duplicar-la, de triplicar-la fins i tot, si l'escena o el gag ho requereixen, sense deixar mai aquest accent de Muntanyola, tan característic d'ell. És el segell del Peyu més mediàtic -el que trobem a l'APM? i a la ràdio-, però també del Peyu que va fer gaudir dissabte a la nit 250 persones a l'espectacle iTime a l'Auditori Miquel Pont.

L'actor i humorista Lluís Jutglar, "Peyu ve del nom del bar que tenien els meus pares", presenta una posada en escena sòbria, amb fons negre i quatre pantalles multimèdia amb les quals interactua al llarg de les quasi dues hores d'espectacle. A partir d'aquí i amb l'excusa d'explicar una aplicació anomenada iTIME, que permet viatjar al passat i al futur, el monologuista fa un repàs pels personatges més quotidians i les situacions que tots nosaltres vivim en el dia a dia. El carnisser del mercat, el cambrer del bar de menú, l'amiga naturista zen o el Policia que ens atén quan renovem el DNI són alguns dels personatges que van passant per l'escenari.

El costumisme de sempre però modernitzat i convertit en humor a través del teatre. Temes com l'alletament, les autopistes, els peatges, els mercats medievals o el feng shui serveixen d'excusa a l'actor per arrencar els riures i els aplaudiments al públic.

Els salts en el temps que ofereix l'aplicació iTIME -la qual el Peyu ens està presentant amb un accent estranger- permet que durant l'espectacle apareguin personatges bíblics, com Adam i Eva; històrics, com Colon o actuals, com Manuel Bustos.

Acompanyat d'una veu en off que va interrompent l'artista -potser massa- l'espectacle critica aspectes com el 21% d'IVA imposat a la cultura, la corrupció o la falta d'entesa dels partits independentistes per fer un referèndum i aconseguir la independència.

L'Aplicació iTime, però, té una regla molt clara, no podem traslladar-nos al passat per modificar cap fet. El missatge que ens dona l'aplicació i el Peyu és clar "assumir els erros propis".

Comparteix
M'agrada
Comentaris