Vista del campanar de l'església de Sant Esteve
Vista del campanar de l'església de Sant Esteve
14/07/2017 Actualitat
Castellar En Comú vol que l'església pagui l'IBI de les seves propietats a Castellar

Castellar en Comú demana a l'Ajuntament de Castellar que valori la possibilitat de cobrar l'IBI als edificis propietat de l'Església Catòlica fent ressò d'una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 27 de juny que obre la porta a deixar de bonificar aquest impost en alguns casos, sobretot en espais on es duguin a terme activitats econòmiques.

Els comuns han informat en un comunicat que s'han adreçat a l'alcalde de Castellar Ignasi Giménez perquè insti als serveis jurídics de l'Ajuntament a estudiar aquesta sentència del TJUE que fa referència a l'Ajuntament de Getafe, administració que va cobrar l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a un col·legi catòlic de la ciutat per unes obres de remodelació de la sala d'actes. La institució religiosa va reclamar, als jutjats, la devolució de l'import econòmic fent valer el conveni establert entre l'Estat espanyol i la Santa Seu el 3 de gener de 1979, que eximeix als Ajuntaments de cobrar l'IBI als edificis de l'Església Catòlica. Aquesta qüestió es va traslladar, finalment, en forma de consulta al TJUE que ha avisat que les exempcions fiscals per a activitats econòmiques es poden considerar ajuts estatals il·legals.

En aquest sentit els comuns es posarà també amb contacte amb Som de Castellar i ERC a fi de sol·licitar el seu suport a aquesta proposta.

Comparteix
M'agrada
Comentaris