Al centre de la fotografia, els membres de TIC Escènic amb el seu director, Jeroni Oller.
Al centre de la fotografia, els membres de TIC Escènic amb el seu director, Jeroni Oller. - Cedida
19/06/2017 Cultura
TIC Escènic rep tres premis al TACA'M
El certamen de Caldes de Montbui va reconèixer 'La fam' de Joan Oliver
Marina Antúnez
Dissabte passat, l'equip castellarenc de la companyia teatral TIC Escènic va recollir tres premis al TACA'M (Concurs de Teatre Amateur) de Caldes de Montbui per l'obra de "La Fam", de Joan Oliver. En concret, els premis van ser per al millor so, un segon premi per al millor actor secundari i un tercer premi al millor actor principal. TIC Escènic també havia estat premiat en les dues edicions anteriors del certamen.

'La fam' és una obra de Joan Oliver escrita l'any 1938 sobre uns fets ocorreguts el 1937 al voltant de les disputes entre els sectors d'esquerres del moment (comunistes i anarquistes), mentre els feixistes campaven pel territori. L'obra és un testimoni únic del moment, i molt proper, que la companyia TIC Escènic va voler recuperar en forma lectura teatralitzada.

'La fam' està dirigida per Jeroni Olleri compta amb 9 actors a l'escenari. Inclou moments poètics, còmics, reflexions filosòfiques, és una lectura coral amb sorpreses que compta amb una escenografia acurada.

Dos personatges, la Lupa i Samsó inicien la trama de 'La fam', una obra repartida amb sis episodis, relacionats amb les quatre etapes del procés narrat, la situació prerevolucionària, l'aixecament militar, la consolidació la revolució i, per últim, la conspiració contrarevolucionària en l'episodi sisè. Hi ha 7 personatges més que van apareixent enmig de la narració, tots ells ben definits i amb un tarannà molt marcat.

ACTUALITZACIÓ 19/06/17 13:30 H
Comparteix
M'agrada
Comentaris