L'orquestra del circ, els alumnes d'Artcàdia, en una de les actuacions
- Quim Pascual
14/11/2017 Cultura
Neix la Jove Orquestra de Castellar del Vallès
El projecte s'inicia des de l'associació cultural Acció Musical Castellar del Vallès i es dirigeix als joves músics del poble
Marina Antúnez
La JOCVA (Jove Orquestra de Castellar del Vallès) és el nom el que s'ha batejat una formació muscial que neix a partir de la iniciativa de l'associació cultural Acció Musical Castellar del Vallès. El projecte comença a caminar i el proper 28 de desembre farà la seva presentació oficial a l'Auditori Municipal Miquel Pont.

El projecte està dirigit a joves músics de Castellar i els voltants que ja tenen o estan seguint una formació musical de nivell mitjà a partir d'un instrument orquestral i que vulguin formar part d'una orquestra. S'adreça a nois i noies d'entre 12 i 20 anys amb la intenció de fer un treball conjunt "per a cercar el rigor i la qualitat musical que requereix una formació d'aquest tipus i fent un treball de repertori passant per diferents estils i gèneres", diu Laia Rocavert, presidenta de l'associació Acció Musical Castellar, "en funció de cada projecte".

Un altre dels eixos de la JOCVA és oferir un punt de trobada per a músics joves que estudien a diferents escoles perquè puguin compartir l'experiència d'interpretar, amb altres joves com ells, uns projectes vinculats al seu entorn proper. "Pensem que és important generar iniciatives d'aquest tipus per enriquir el teixit musical de la vila, on la pràctica orquestral no hi és massa present", afegeix Rocavert.

Cada projecte tindrà el seu propi calendari d'assajos, amb un o més concerts previstos, on poden inscriure's els joves que compleixin requisits d'edat i nivell d'estudis.

L'associació AMC ha nascut per les inquietuds percebudes a l'escola de música Artcàdia i "amb la voluntat de dinamitzar l'experiència musical i artística al nostre entorn més proper". Fa pocs mesos, es va constituir l'entitat vinculada a l'escola, "però volem deixar clar que és oberta a tothom". La voluntat és oferir una proposta que pugui ser ben rebuda per tota la comunitat musical de Castellar.
Comparteix
M'agrada
Comentaris