18   bufanuvols_617x412
Bufanúvols.
21/09/2018 Cultura
‘El país del silenci’ celebra 30 anys

L’espectacle va ser el punt de partida de la companyia d’animació castellarenca Bufanúvols, que enguany ho celebra

Marina Antúnez

 

El grup Bufanúvols fa dècades que es dedica al món de l'espectacle, amb la Carmina Mas i el Pau Tarruell al capdavant. Ara celebren els 30 anys d’ ‘El país del silenci’, l’inici del grup.

 

· ‘El país del silenci’ coincideix amb el naixement de Bufanúvols?
Podem dir que primer vam crear l’espectacle teatral ‘El país del silenci’, amb el Pau Tarruell tot sol, i seguidament vam fundar la companyia Bufanúvols, dedicada a l’animació i les danses d’arrel tradicional. Vam néixer a Sabadell, vam viure sis anys a Menorca i ara en portem vint-i-un  a Castellar.  Ens sentim molt integrats aquí, ens agrada molt l’entorn natural i la seva gent.

 

· Amb quina intenció vau crear la companyia?
Quan ens vam conèixer, tots estàvem vinculats al món de l’espectacle. Jo (la Carmina) feia dansa a l’escola de ballet contemporani de Barcelona amb l’Àngels Margarit i el Pau tocava amb l’orquestrina Vallessana, i col·laborava amb l’aula de teatre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. També va fer gires per Alemanya amb Timbal Teatre i per tot Catalunya amb U de Cuc. Ens van començar a sortir cercaviles i festes d’animació i ens vam constituïr com a companyia. Un dels primers “bolos” que vam fer va ser a la Festa Major de Castellar, acompanyant la internacionalment coneguda Fura dels Baus. Som molt amics. La nostra passió és la nostra professió.

 

· Qui forma part de la companyia?
Els fundadors som el Pau i la Carmina però pel grup hi han passat molts músics. El més fidel, el Xavier Arderius, d’aquí de Castellar, que ens acompanya sovint amb la bateria. També hem col·laborat sovint amb el grup local Van de Vinatxo.

 

· Quines eines feu servir, música, dansa, teatre...?
El nostre objectiu és transmetre l’alegria de viure a través de la música, la dansa i el teatre.

 

· Quins temes us preocupen i què voleu transmetre?
A través dels nostres espectacles volem transmetre el valor de l’amistat, del respecte, de la bellesa de tot el que ens envolta, del treball per la pau interior i la pau entre els pobles.

 

· A quin públic us dirigiu?
Ens dediquem al públic familiar. Des d’escoles infantils de 0 a 3 anys fins a escoles de primària, secundària i batxillerat. També hem actuat per adults,  a residències, hospitals i, fins i tot, presons. La música és un llenguatge intergeneracional i intercultural.

 

· A quins països heu actuat?
Hem actuat per tota la península i a les Illes Balears i  les Canàries. A França, a Irlanda, a Andorra, a Israel, i aquest estiu hem fet algunes actuacions al Perú (Cusco, Andahuaylillas i Ocongate).

 

· Què representen per vosaltres, aquests 30 anys?
Preparant aquesta celebració, hem mirat enrere i hem valorat la feina feta i els seus fruits. Quants teatres, quantes escoles, quantes places que ja han vist aquest espectacle! També mirem endavant amb confiança. Quina alegria poder transmetre amb senzillesa el que creiem i estimem...!

 

· És difícil viure de la música com ho feu vosaltres?
No és senzill però és possible. De fet, hem viscut de la música tota la família, amb els nostres cinc fills.  

 

· Quins són els propers projectes que teniu nen marxa?
Actualment, estem de gira amb un espectacle nou, inspirat en un conte d’Isaac Bashevis Singer, que hem titulat ‘El guardià de la nit’. Està tenint molt bona acollida, tant aquí a Catalunya com a fora. Aquesta primavera passada el vam fer a Astúries i va agradar molt.

 

· Teniu previst fer celebració dels 30 anys d’‘El país del silenci’ a Castellar del Vallès?
Vam començar la celebració dels 30 anys a la plaça del Diamant dins els actes de la Festa Major de Gràcia. Seguirem amb un acte a LaSala Teatre, de Sabadell, el dia 28 d’abril, a les 18 h. Hem parlat amb l’Ajuntament de Castellar del Vallès   i sembla que hi ha interès en fer una representació de l’espectacle el 2019.

Comparteix
M'agrada
Comentaris