El Gran Wyoming, en l'actuació a l'auditori
El Gran Wyoming, en l'actuació a l'auditori - Q. Pascual
El baixista va lluir una samarreta d'Aggata Castellar - Q. Pascual
El públic va acabar dempeus al concert del Gran Wyoming - Q. Pascual
El Gran Wyoming y los Insolventes saluden el públic - Q. Pascual
10/09/2017 Cultura
El Gran Wyoming captiva amb la música el seu públic televisiu
L'Auditori va quedar petit per acollir tots els fans que volien veure'l en directe
Marina Antúnez
El Gran Wyoming va demostrar, dissabte a la nit a Castellar, que captiva el públic amb cada frase que diu, amb cada cançó que interpreta. L'art de la paraula és l'habilitat que fa que centenars, fins i tot milers, de seguidors acudeixin sempre allà on toca, acompanyat incansablement per la seva banda Los Insolventes. Aquesta vegada, l'Auditori Municipal Miquel Pont va quedar petit davant la gran afluència de públic que va apropar-se al concert per gaudir del Gran Wyoming. A causa de la pluja intensa que va caure a la tarda, i dels avisos meteorològics de més precipitacions a la nit, les proves de so que s'havien de fer a la plaça d'El Mirador (escenari inicialment previst per al concert), es van haver de traslladar a l'Auditori, on finalment, va tocar la banda del Gran Wyoming i Los Insolventes davant una mica més de 300 persones. En aquest sentit, tothom va lamentar, ell inclòs, "que no hagi pogut entrar tothom, però som bones persones, farem un concert - conferència en aquest teatre", va dir en una de les seves intervencions.

El concert va agafar, des d'un bon principi, una narració molt basada en la història del rock, tant en els temes triats com en els comentaris que el Gran Wyoming, de nom real José Miguel Monzón, va deixar anar abans de cada nova interpretació. A la seva banda hi participen Luís de Diego (bateria) i Manolo Villalba (al teclat). Tots ells van oferir al públic temes tan populars que el públic va tenir feina a no alçar-se de la cadira cada cop que sonava una nova guitarra o un nou redoble de bateria. No hi van faltar temes mod com algun de Los Salvajes, també van repassar alguns clàssics dels Beatles com "Back in the U.S.S.R" i "I shall have standing there".

Del pop i el rock espanyol van deixar-se anar amb el "Flamenco" de Los Brincos, "Agradecido" de Rossendo i el "Black is Black" de Los Bravos, van seguir amb temes americans, anglesos, etc, internacionalment coneguts com , "Jet Airlinear" d'Steve Miller, "You can be heroes" de David Bowie, "Can't Explain" de The Who, "San Ber'dino" de Frank Zappa, "Johnny be good" de Chuck Berry, "Rock & roll hoochie koo" de Johnny Winter, "Mss Robinson" de Simon & Garfunkel, "My sharona" de The Knack, etc.

I després de cada cançó, el públic demostrava el seu entusiasme amb aplaudiments i comentaris com aquest: " ¡Deja la tele y dedícate a la música!", i el Gran Wyoming, com a resposta: "¿Para qué? ¿Para ver si aprendo?", mostrant així el seu costat més humorístic. O el que va afegir una estona més tard: "Vamos a tocar más pero no mejor". Per arribar al final del concert amb els ànims ben amunt, la banda encara va regalar un bis recuperant temes com el "Bailaré sobre tu tumba" de Siniestro total.

Amb l'elegància reforçada per pantalons i americanes vermelles, oferint un concert de gairebé dues hores de durada i fent aixecar finalment el públic de les cadires per ballar enèrgicament a ritme de rock & roll, El Gran Wyoming y Los Insolventes van demostar que són incombustibles, que estimen el que fan i que encara tenen corda per temps dalt dels escenaris.
Comparteix
M'agrada
Comentaris