David Pino va aconseguir 28 punts contra el Minguella_617x412
David Pino va aconseguir 28 punts contra el Minguella - Quim Pascual
21/12/2015 Esports
L'èpica es viu al Casagemes (97-105)
El CB Castellar remunta i aconsegueix la segona victòria consecutiva després de dues pròrrogues
El partit del CB Castellar contra l'AE Minguella va ser un dels millors de la temporada de l'equip de Carles Company, que va vèncer (97-105) després de dues pròrrogues al pavelló badaloní de Casagemes i aconsegueix la segona victòria consecutiva en lliga, per allunyar-se de les posicions de descens directe.

L'equip de Carles Company ja venia fent un bon joc des de fa diverses jornades pel que no és d'estranyar la victòria enfront el Minguella, rival directe en la lluita per sortir de la zona baixa de la taula a la Copa Catalunya. Els groc-i-negres eren conscients de que a Badalona no es podien permetre una errada i només la victòria era possible per seguir apuntalant l'objectiu de la permanència.

Un primer quart molt igualat feia marxar al descans un punt per sota als castellarencs amb un 23 a 22 favorable pels badalonins. La desfeta arribava però al segon, on els locals castigaven als de la vila amb un parcial de 25 a 12 i marxaven al descans dominant per 48 a 34, un 14 que semblava difícil de capgirar.
El tercer període les coses no canviaven gaire. Albert Cadafalch s'asseia al banc expulsat per cinc personals per enèsima vegada aquesta temporada i deixava als seus amb una peça -clau- menys. Tot i l'entrebanc, en l'anotació parcial els visitants reduïen en dos punts la distància, marxant al minut de descans amb 60-48 al lluminós del Casagemes.

L'últim quart semblava que seria de transició i cap dels presents esperava el que va succeir. Quan només quedava un minut per finalitzar el partit, el CB Castellar era set punts per sota al marcador, els de Company s'apropaven a només tres punts a un segon pel final.
Amb el rival nerviós, una possessió dels castellarencs a falta de pocs els obligava a un tir des de 6,75. David Martínez era l'encarregat de provar sort, però era objecte d'una falta que donava tres llançaments. Amb una sang freda digna d'admirar, anotava els tres i amb empat a 85 s'arribava a la pròrroga.

A la primera pròrroga, tot tornava a quedar igualat i s'arribava a la segona amb la incertesa del desenllaç. Els tirs lliures es tornaven en la clau del partit i el Castellar amb la impressionant xifra de 46 de 50 (92% d'efectivitat) acabaven destrossant al rival per arribar al 97 a 105 final.
David Pino amb 28 punts i Martínez amb 19 eren els màxims anotadors del partit. Andreu Kwazema amb una efectivitat del 100% millora partit a partit i Sergio García amb 25 rebots i 12 punts, aconseguia una valoració de 33, la més alta del partit.

Al terme del partit, Company va explicar que "ha estat un espectacle. Perdre de set a falta d'un minut, forçar dues pròrrogues, guanyar i a més poder treure bona renta per l'average és molt positiu". El tècnic també va afegir que "els meus jugadors han aconseguit una victòria espectacular".

Amb aquesta victòria, l'equip de Company queda amb un balanç de 4-9 en tretzena posició, empatats amb La Bisbal i a només una victòria de la novena posició, on hi ha un triple empat entre el Círcol Catòlic, el CB Granollers i l'Alpicat.

El Castellar ocupa zona de promoció de descens, lloc que tindrà l'oportunitat d'abandonar a la tornada de les vacances quan s'enfronti a casa contra el CN Terrassa, penúltim classificat de la Copa Catalunya.