27/07/2018 Opinió
Treballar per crear ocupació de qualitat. L’exemple de MetallVallès i Digiproces
Ignasi Giménez

Castellar ha assolit aquest primer semestre de 2018 el mínim històric d’aturats i aturades dels darrers deu anys. La taxa d’atur s’ha situat al 8,5%, la més baixa des del 2008.
És evident que és una bona notícia, però aquesta tendència ha de seguir millorant, sobretot pel que fa a l’ocupabilitat femenina i de majors de 45 anys.
En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Castellar col·laborarem activament dins el projecte MetallVallès, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i la competitivitat en el sector del metall. 
És un goig poder tirar endavant programes com el MetallVallès, i en especial, amb una empresa castellarenca que és referent internacional del sector dels desenvolupaments electrònics, DigiProces.
És un èxit que d’aquesta 3a edició ja surtin 6 persones amb contracte laboral, 4 d’elles de Castellar i que les 5 que es van inserir en l’edició de l’any passat ja tinguin un contracte indefinit a l’empresa.
No tenim cap dubte que el sector del metall i, sobretot, la seva àrea vinculada a l’electrònica i l’enginyeria, és un dels àmbits estratègics dels nostres polígons d’activitat econòmica, i per tant, del desenvolupament local.
Cal seguir treballant en programes que aportin altres possibilitats d’inserció en condicions estables de feina i realització a tots els nostres veïns i veïnes.
Que l’estiu ens segueixi portant millores a les dades d’ocupació i de qualitat laboral.

Comparteix
M'agrada
Comentaris