11/05/2018 Opinió
Salvar vides no és delicte
Pepa Martínez

Aquesta setmana coneixíem que la justícia grega havia absolt de tots els càrrecs els tres bombers sevillans de l’ONG Proem-Aid Manuel Blanco, Julio Latorre i José Enrique Rodríguez i els dos voluntaris danesos detinguts fa dos anys quan participaven en el rescat d’immigrants que fugien de les costes turques en direcció a Grècia. Els cinc activistes estaven acusats de trànsit il·legal de persones i s’enfrontaven a una pena de fins a 10 anys de presó.
Malauradament aquest cas no és una excepció. Cal recordar que la justícia italiana manté el procés per fomentar la immigració clandestina il·legal contra els membres de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms. Estan acusats d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal, delictes que poden comportar fins a set anys de presó.
Proactiva Open Arms i els bombers sevillans Proem-Aid ha rescatat desenes de milers de persones de ser ofegades a la Mediterrània. Persones que fugien la guerra i la persecució i cercaven refugi a Europa. I el que han trobat és la persecució “legal” de la Unió Europea. Una actitud que diu molt de l’actitud d’Europa pel que respecta als drets humans.
El en ple d’abril es va votar una moció presentada pel grup municipal Som de Castellar-PSC en suport a Proactiva Open Arms, on rebutjàvem les acusacions contra els seus activistes i exigíem la retirada dels càrrecs que encara hi ha contra els seus treballadors i treballadores.
Avui reiterem aquesta exigència i la fem extensiva a totes les organitzacions que treballen per la vida de les persones que cerquen refugi i protecció internacional. Denunciem que la pròspera Europa s’està comportant de manera inhumana convertint el Mediterrani en una frontera infranquejable pels que fugen de la guerra i la gana perseguint a qualsevol que ofereixi ajuda als refugiats.
Salvar vides humanes no pot ser un delicte.

Comparteix
M'agrada
Comentaris