26/07/2019 Opinió
Què va passar el 14 de juliol a Celrà?
CUP Castellar

Fa ja dues setmanes, el diumenge 14 de juliol, la militància de la CUP es va reunir a Celrà per analitzar la situació actual en què es troba la formació i valorar el camí a seguir d’ara endavant. En relació amb això, a la CUP Castellar hem volgut aprofitar aquest espai per informar-vos sobre què va passar realment aquell dia, desmarcant-nos d’algunes informacions errònies que van difondre els mitjans. 


En realitat, el diumenge 14 de juliol van tenir lloc dues assemblees. Al matí es va celebrar l’Assemblea Organitzativa Ordinària, en què es va aprovar la reestructuració de l’organització.

 
Entre altres coses, es va decidir simplificar l’estructura de la CUP, eliminant tots els òrgans no essencials, promovent els espais de debat i afavorint la participació de tots el militants. També es va obrir la porta al fet que els representants electes al Parlament puguin repetir una segona legislatura. A més, arran de la disminució dels ingressos a causa dels resultats electorals obtinguts en les últimes convocatòries, es va decidir no augmentar cap tipus d’aportació a l’organització i reduir el nombre d’alliberats, fent que la militància haguem de tornar a assumir algunes d’aquestes funcions.


A la tarda, es va continuar amb l’Assemblea Extraordinària dedicada al Debat Estratègic, en què es va repensar i debatre el paper que ha de jugar la CUP a partir d’ara. En realitat, aquesta assemblea és la culminació d’una sèrie de debats amb tota la militància que s’han anat celebrant els últims dos mesos arreu del territori per tal de definir un document final en què es recollirà el camí a seguir de la CUP. 


Al llarg d’aquesta ronda de debats, els militants de la CUP han fet balanç de la situació política i social, tant en l’àmbit nacional com global. També han posat en dubte el paper dels partits independentistes que formen part del Govern de la Generalitat, així com el de la mateixa CUP. 


Es tracta d’un exercici d’autocrítica que demostra que la CUP és capaç de reflexionar sobre si mateixa i aprendre dels seus errors. També cal destacar que, al llarg d’aquests dos mesos, hi ha hagut discrepàncies sobre què hi ha d’anar a fer la CUP, a les institucions catalanes. On hi ha hagut un fort consens és en la necessitat que la CUP continuï posant el focus en la defensa dels drets socials i polítics, sense renunciar a la mobilització al carrer i unint esforços amb els moviments amb els que compartim lluites i objectius. Aquest cap de setmana, els militants de la CUP que hagin assistit al menys a una de les assemblees del Debat Estratègic podran votar el document final de forma telemàtica. Seguim.

Comparteix
M'agrada
Comentaris