30/11/2018 Opinió
Participació de cartó pedra
Junts per Castellar

Si la política es fonamenta genuïnament en una vocació de servei públic, escoltar les problemàtiques d’aquells per als qui es governa ha de ser la norma, no una excepció.   

 
Aquest equip de govern, després de tants anys d’impunitat gràcies a la majoria absoluta, s’ha malacostumat a la política de “l’ordeno y mando”, sense tenir en compte l’opinió de la ciutadania en res del que s’executa des del consistori. Bé, per a ells el concepte de participació es limita a sotmetre a votació un cop a l’any una partida minúscula dels pressupostos municipals. Això i res és el mateix. Aquest tipus de participació és el mateix que quan els espanyols van referendar la LOE l’any 1966, és a dir, quan ja està tot decidit i cuinat, ho sotmetem a votació per blanquejar-nos la imatge i quedar com demòcrates de soca-rel. No és això. Des de Junts per Castellar entenem que aquesta és una praxi que cal eliminar del panorama polític, i nosaltres volem fer-ho començantper la nostra vila. 


En aquest sentit, aquesta mateixa setmana vam impulsar un grup de treball sobre l’aparcament, com a conseqüència de la destrucció de places d’aparcament a molts indrets del poble derivada de les darreres obres executades per convertir en zona de vianants alguns carrers. Si hi ha una reducció de l’aparcament, cal oferir solucions alternatives, més encara si es produeixen afectacions a les zones comercials. Tenim un aparcament subterrani infrautilitzat, mentre els carrers del voltant de l’illa del centre estan saturats de cotxes de tal manera que els veïns han d’aparcar a l’altra punta del poble. I això no ens ho inventem. Ho sabem perquè escoltem la gent! Quan no escoltes, al final un està tan desconnectat de la realitat que afirma coses tan surrealistes com la del regidor Canalís al penúltim ple, que afirmava que a Castellar no hi ha problemes d’aparcament.


Tenim al davant un Ajuntament zero empàtic amb la ciutadania. La gestió de la defensa dels animals n’és un altre exemple. Ha calgut que el nostre grup entrés una pregunta en el ple d’aquesta setmana sobre els pagaments endarrerits de fa mesos a la protectora Caldes Animal, que vetllapels animals recollits a Castellar, perquè l’Ajuntament (amb superàvit, per cert) pagui les factures. 


Aquest govern ens fa passar vergonya i embruta la imatge del nostre poble. Castellar no s’ho mereix, això. Aviat tindrem l’oportunitat de canviar-ho per a millor. Fem-ho!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris