26/06/2020 Opinió
Parcs infantils i responsabilitat social individual
Ignasi Giménez

A poc  a poc anem fent passos cap a la normalitat. Una prova és l’obertura, esperada i desitjada per tots els nens i nenes de Castellar, dels jocs infantils, així com de l’espai de jocs d’aigua de la plaça Catalunya. 
Tot i que la posada a punt que s’ha fet de les instal·lacions ha permès adequar-les als requeriments higiènics i sanitaris de prevenció de la Covid-19, que no es produeixin contagis a partir d’ara depèn en bona part de nosaltres. 
El risc de contagi i propagació del coronavirus, malgrat els bons resultats que s’estan obtenint i que ens han permès avançar en les diferents fases de desconfinament, continua vigent. 
N’hi ha prou amb llegir els diaris o mirar els informatius per adonar-nos que una mala praxi fàcilment pot provocar un rebrot i, fins i tot, obligar-nos a replantejar alguns dels avenços.
Recordeu algunes de les normes bàsiques: que els nens i nenes es netegin les mans abans de sortir de casa i a la tornada, mantingueu la distància de seguretat d’1,5 metres mínims, porteu mascareta si teniu més de sis anys, eviteu sobreocupacions, feu torns si escau perquè tots els nens i nenes puguin gaudir dels jocs i, sobretot, no hi aneu si teniu algun símptoma.
La responsabilitat social individual és la clau de l’èxit en aquestes situacions. Però aquesta responsabilitat no consisteix únicament en complir les normes, també suposa una conducta ètica i de respecte a la resta de ciutadans i ciutadanes.A tots els nens i nenes de Castellar vull dir-vos que heu demostrat una gran maduresa durant la crisi sanitària. 
Que heu estat uns dels col·lectius a qui més s’ha exigit i que millor ha complert. Ara us arriba una de les proves més difícils: aprofitar al màxim la llibertat recent recuperada amb responsabilitat i respecte als altres.
Estic convençut que, com sempre, estareu a l’altura!

Comparteix
M'agrada
Comentaris