11/10/2018 Opinió
Noranta anys d’Obra Social i Benèfica al servei de Castellar
Ignasi Giménez

Celebrem els 90 anys de l’Obra Social i Benèfica de Castellar, fundada el 26 de gener de 1928 amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’atenció d’una part important de la població de la nostra vila. Al llarg de tot aquest temps, ha contribuït a millorar la qualitat de vida de moltes generacions de castellarencs i castellarenques.


Que una institució de la vàlua i les característiques de l’Obra Social pugui celebrar els noranta anys d’existència és una fita que ens ha de satisfer a tots i totes. La seva història és la suma de la dedicació i la bona feina dels seus professionals, que han estat al servei dels nostres avis i àvies. També parla del l’alt nivell de satisfacció de tots els usuaris i de les seves famílies, part importantíssima de la comunitat.


L’Obra Social va néixer amb l’intenció de dotar a Castellar d’un lloc on els nostres veïns i veïnes poguessin acudir a ésser cuidats. Aquesta finalitat està actualment superada.


Ja no n’hi ha prou amb cobrir unes necessitats bàsiques. Ara els objectius són molt més ambiciosos i s’aposta per un model d’atenció centrat en les persones, on el benestar del resident i les seves famílies tenen el paper central.


Desenvolupar les capacitats de les persones residents i potenciar una actitud activa és el repte de l’equip de professionals que hi treballen. A tots ells i elles cal agrair el seu esforç, que han fet de l’Obra Social un centre de referència a Castellar i a tot Catalunya.


Per commemorar com cal aquest aniversari, el proper dilluns s’inaugurarà una magnifica exposició itinerant que il·lustra el que ha representat l’Obra Social per Castellar. L’exposició, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història, ens permetrà conèixer més de prop una entitat que forma part de la nostra entitat com a poble.

Comparteix
M'agrada
Comentaris