12/07/2019 Opinió
No al 155. Sí a la unitat
Junts per Castellar

Aquests dies hem presenciat un espectacle dantesc arran dels pactes amb el 155 a la Diputació de Barcelona. Ho lamentem profundament. Com a independentistes de base, però també com a integrants de Junts per Castellar, rebutgem aquests pactes perquè creiem que no són ètics ni honestos amb el nostre votant. 
A Castellar ho vam dir durant tota la campanya i fins la sacietat: NO al 155. I per tant, sent conseqüents, no podem estar d’acord amb el pacte entre JxCatalunya i el PSC a la diputació. De fet, ni a la diputació ni a enlloc. En cap cas, ni en el municipi més petit de Catalunya, s’hauria d’haver arribat a pactes amb el 155 si hi havia una majoria independentista alternativa. L’últim que necessitem amb aquest mar de fons és aquest grau de desunió entre independentistes. En quin moment ens hem oblidat que tots som al mateix vaixell? A Madrid sí que deuen estar menjant crispetes observant aquesta lluita caïnita! 
I el pitjor és que mentre que els partits es barallen, distraient-nos del focus d’atenció, les clavegueres de l’Estat no s’aturen i segueixen fil per randa el programa de la repressió i persecució. Josep Borrell, del PSC i candidat oficialista a cap de la diplomàcia europea (pot semblar un acudit, però no ho és), va ordenar espiar tres delegats de la Generalitat a l’estranger. De veritat que algú que es consideri, ja no independentista, sinó tan sols demòcrata, pot defensar un pacte amb aquesta gent?
Mentre els partits es barallen, els observadors internacionals conclouen que en el judici del procés hi ha hagut nombroses vulneracions de drets humans, fins i tot abans que comencés. Constaten que hi ha una persecució general a l’independentisme des de fa temps i que el tribunal i Marchena han obstaculitzat deliberadament el dret a la defensa dels acusats. Amb quina cara se’ls diu als nou presos polítics que forces independentistes han pactat amb els col·laboracionistes dels qui els han empresonat?
Mentre els partits es barallen, l’advocat Gonzalo Boye denuncia que la diputada Laura Borràs està sent víctima d’una investigació judicial prospectiva plena d’irregularitats i pel sol fet de ser independentista. Cal seguir?
La veritat és que mentre els partits polítics juguen a Joc de Trons hi ha gent que està sent perseguida i represaliada. Exigim unitat d’acció i responsabilitat a les cúpules dels partits. Si la ciutadania no ha fallat, els partits tampoc hi tenen dret. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris