05/03/2021 Opinió
Manifest 8 de març de 2021
Les Carnera - Col·lectiu Feminista de Castellar

Cada 8 de març és lluita i celebració, de fet cada dia hauria de ser-ho. El feminisme no para i no pot permetre’s aturar-se.
És sabut que les cures i les tasques majoritàriament recauen en les dones. També que moltes d’aquestes pateixen violència “directament o indirecta”. La soledat, els insults, l’assetjament... S’evidencia una vegada més l’escassa protecció social d’un sistema de cures i sostenibilitat de la vida desvaloritzat a tots els nivells
I ara, amb la pandèmia, moltes de nosaltres hem de conviure amb els agressors a casa. Les relacions tòxiques han trobat un aliat perfecte pel control de la parella.
Com en totes les crisis, els més oprimits i la classe obrera són els més sacsejats, i les dones ho som doblement, per treballadores i pel fet de ser dones. Aquestes situacions de precarietat no han anat acompanyades per polítiques públiques que donin suport a les persones, com és l’exemple de l’escassa i minsa aplicació i desenvolupament de l’Ingrés Mínim Vital o la Renda Garantida de Ciutadania.
Aprenem a conviure amb nosaltres mateixes, conèixer-nos millor i estimar-nos més. Ens reconeixem diverses en les nostres vivències però compartim la necessitat d’espais d’intercanvi i d’acompanyament.
I a Castellar això ho estem perdent. Col·lectius com el nostre, com Criem entre d’altres, i que ofereixen un suport i teixit social a les dones de la nostra població, els estem perdent. Exigim espais lliures, facilitats per les institucions i oberts a les ciutadanes, aquests ja els hem pagat amb els nostres impostos, però no els gaudim. Quan desaparegui Cal Gorina? Quin espai tindrem? Quin paper està fent l’administració? On és el punt lila virtual de l’ajuntament? L’haureu de buscar a les subseccions de la seva web. Subseccions!
Com a moviment feminista, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, avui, ens centrem en el treball, les cures, el consum i l’educació. I és en l’àmbit de l’educació en què defensem la necessitat de formació permanent i indispensable per tots els agents educatius i socials. Quina formació tenen aquests en el marc conceptual i legal de la violència masclista? Com facilitem la detecció i dotem d’eines per la prevenció, detecció i intervenció? Les Carnera exigim que des de la regidoria de feminisme es vetlli perquè aquestes peticions es facin realitat. Cal que es repeteixi la denúncia pública que van aconseguir algunes de les alumnes i exalumnes de secundària del poble? No hi haurà mesures preventives per no tornar-se a repetir? Ha passat a Castellar i a més punts del territori, però, i què fa l’administració d’aquí?
Exigim protocols i circuits diversos perquè les dones no som homogènies. Prou revictimització. No som víctimes! Som supervivents! Hem sobreviscut gràcies a la sororitat i a l’autodefensa feminista.
ENS REBEL·LEM! Des de les nostres DIVERSITATS: mobilitzacions, assemblees i accions ocupant carrers i places (amb totes les mesures de seguretat sanitària), aturades i vaga als llocs de treballs remunerats per qui les vulgui secundar i accions als centres educatius. El que ens uneix és visibilitzar més que mai aquest 8 de març!
Som el resultat d’un procés i recordant les que han lluitat abans i les que ara no poden, ho fem nosaltres avui.

Comparteix
M'agrada
Comentaris