08/06/2018 Opinió
La moció trampa del Ple
Decidim Castellar

En el darrer Ple del mes de maig del nostre Ajuntament s’ha aprovat la moció presentada pel PDeCAT per a la protecció dels petits propietaris i l’Administració per acabar amb les màfies.


Van votar a favor també PSC-SOM CASTELLAR. Es va abstenir ERC i Decidim Castellar va votar en contra per les raons que s’exposen. 


Decidim considera que ha estat una moció trampa  per la incoherència entre l’exposició de motius i els acords aprovats.
L’exposició de motius de la citada moció fa refència a la Llei aprovada recentment en el Congreso de los Diputados amb els vots a favor del PDeCAT, PP i Ciutadans, i els vots en contra d’ ERC i PSOE, per a modificar la Llei d’Enjudiciament Civil que regula el desallotjament exprés dels habitatges ocupats.


Els acords aprovats de la moció, als que Decidim també hauria donat el seu vot a favor,  fan referència a  la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Agència Catalana d’Habitatge en l’elaboració del mapa d’habitatges buits, i a demanar a l’Estat la redacció d’una nova Llei d’Arrendaments Urbans que fomenti l’estabilitat dels llogaters  i una revisió dels preus equiparable a l’IPC.
Uns acords, per tant, que no tenen cap relació amb l’exposició de motius, i  per això diem que ha estat una moció trampa, perquè al aprovar els acords, s’aprova implícitament l’exposició de motius i, en conseqüència implica estar d’acord amb la Llei del Congreso de los Diputados  de desallotjament exprés, que Decidim reprova.


Decidim va votar en contra d’aquesta moció perquè amb aquesta modificació, el termini per aconseguir el desallotjament d’un habitatge ocupat  serà de 2 mesos, és a dir executar per la via d’urgència els desallotjament i escurçar els tràmits, entenem que també els drets de les famílies o persones més vulnerables que no disposen d’un habitatge digne.


L’exposició de motius d’aquesta moció ens explica la bondat d’aquesta llei del Congreso de los Diputados, que suposadament està destinada a evitar que operin les màfies en les ocupacions i que aquesta modificació no suposarà un augment dels desallotjaments de persones vulnerables.


Però, l’esperit d’aquesta llei, no ens enganyem, no garanteix l’accés a un habitatge digne.El que fa és que pretenent protegir al propietari desprotegeix a les famílies vulnerables, ja que en dos mesos es trobaran al carrer sense la possibilitat de que en el termini de 7 dies l’Administració tingui disponible un altre habitatge, o es pugui negociar un lloguer social.Tampoc entenem que el desallotjament exprés combati les màfies desocupant a les persones en el termini de 2 mesos, precisament les màfies no són les que resideixen en els habitatges buits, cobren i marxen ràpidament, «toquen el 2».Si Decidim Castellar votava a favor de la moció implicava un reconeixement de l’esmentada Llei del Congreso de los Diputados de desallotjament exprés, i per això va votar en contra malgrat signifiqués la no aprovació d’uns acords que d’altra banda, poc comprometen i obliguen al nostre Ajuntament.


Tot plegat un despropòsit de moció.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris