08/02/2019 Opinió
L’hora de la veritat
CUP Castellar

Pròximament sortirem al carrer a protestar contra les profundes retallades en drets laborals que hem viscut els últims anys. La vaga general, però, també va de drets civils i polítics. A la CUP defensem que la lluita pels drets laborals i socials està vinculada a la lluita pels drets civils i polítics, inclòs el dret a l’autodeterminació i el seu exercici. En la mesura que l’estat utilitza la repressió per negar aquests drets civils i polítics, està negant les eines a la classe treballadora i la resta de classes populars per poder defensar i exercir tots els seus drets.
Per tots aquests motius, la CUP aplaudeix la valentia i l’audàcia de la I-CSC en convocar una vaga general i no entenem que UGT i CCOO no s’hi vulguin adherir. Que potser no estan a favor d’aquests drets civils i polítics bàsics? O és que no es poden reclamar drets laborals juntament amb altres drets que afecten el conjunt de la població i especialment la classe treballadora? Ja fa temps que els sindicats majoritaris actuen com a agents desmobilitzadors al servei de les elits polítiques i econòmiques. Davant d’això, des de la CUP Castellar elogiem la tasca dels sindicats alternatius com la I-CSC a l’hora de representar el col·lectiu dels treballadors, que ha estat totalment abandonat per UGT i CCOO.
Aquesta vaga, però, és només el començament d’una sèrie de mobilitzacions que seran crucials per exposar la retallada de drets i llibertats a l’estat espanyol. Els propers dies viurem
l’inici del judici dels presos i preses polítiques. Es tracta d’un judici-farsa mancat de qualsevol mena de garanties democràtiques. Per això, no podem baixar la guàrdia. Ens esperen uns mesos en què haurem d’estar preparats per sortir al carrer en qualsevol moment per fer caure el règim del 78 i reclamar els drets i llibertats que ens han estat arrabassats. És l’hora de la veritat. En aquest judici, ens jutgen a tots i, si el volem guanyar, haurem de vèncer el pols amb l’Estat. Alcem-nos!

Comparteix
M'agrada
Comentaris