11/05/2018 Opinió
L’Actual, una eina del govern municipal
Decidim Castellar

L'Actual és el projecte creat pel PSC per controlar la informació dels mitjans de comunicació municipals i poder mantenir-se al poder el màxim de temps possible. L’estructura de control s’ha construït de tal manera que queda en mans del govern municipal i fora de l’abast dels grups de la oposició, que sols està representada en òrgans consultius, mai decisoris.
Els mitjans de comunicació de Castellar ens costarà al llarg d’aquests darrers tres mandats socialistes, 6 milions d’euros (500 mil €/anuals x 12 anys), diners públics utilitzats per fer campanya encoberta del PSC Som de Castellar.
Pepe González, que va ser regidor de comunicació durant les dues primeres legislatures, va marcar els límits informatius per controlar les crítiques cap a l’equip de govern i al mateix temps enaltir qualsevol acció de l’equip de govern, tingués o no interès informatiu.
El director actual, Julià Guerrero, havia estat cap de comunicació quan el PSC governava a Palau de Plegamans, després va ser director d’un mitjà gratuït de Sabadell a les ordres de Manuel Bustos, per després dirigir l’Actual a Castellar. En el concurs d’aquesta contractació s’hi van detectar irregularitats que es van denunciar a l’Oficina Antifrau. A dia d’avui encara no se n’ha tret l’aigua clara.
El departament de comunicació de l’equip de govern envia els comunicats a l’Actual, que els publica sense contrastar-los ni buscar la opinió dels altres grups municipals. En canvi, moltes de les informacions de l’oposició quan es publiquen tenen també la rèplica de l’equip de govern.
Aquest govern sempre disposa dels millors titulars, fotografies i portades. Des del departament de comunicació s’escriuen alguns dels escrits que el PSC publica a l’espai d’opinió signat amb el nom d’algun regidor de l’equip de govern.
Els grups de l’oposició només podem publicar unes 30 línies setmanals a l’espai d’opinió, si ens passem de llargada o l’escrit no és del grat de la redacció es comprimeix de tal manera que alguns cops s’ha fet pràcticament il·legible.
Tots els grups de l’oposició han comentat aquests temes al consell de comunicació, però mai s’hi han pogut tractar amb normalitat. Per aquest motiu en aquesta legislatura es va decidir crear un comissió política al marge del consell per evitar aquests enfrontaments dins el consell. En aquesta comissió els grups de l’oposició van proposar de disposar de més llibertat alhora de fer les seves publicacions i poder afegir imatges als seus textos, fins i tot es va proposar de fer-ho fent una aportació econòmica per no generar més despesa a la publicació. Però novament ha estat en va.
Creus que l’equip de govern de l’ajuntament pot utilitzar els diners públics per mantenir un mitjà de comunicació que li fa propaganda i és poc plural?

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris