30/11/2018 Opinió
Hi ha molta feina a fer
Ferran Rebollo

El passat dia 27 es va celebrar el ple corresponent al mes de movembre. El nostre grup municipal, ERC Castellar, va presentar quatre mocions, una d’aquestes conjuntament amb el PDeCAT. A més, vam presentar una bateria de preguntes.
Les mocions que vam presentar eren sobre: 1) manteniment del parc de Colobrers; 2) recollida d’excrements dels gossos;  3) el suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya; i una conjunta amb PDeCAT, 4) el rebuig a la petició de més de 200 anys de presó i a favor de l’absolució dels presos polítics.


La primera va ser aprovada per unanimitat, era evident la falta de manteniment d’aquest parc, només cal donar-hi un passeig per comprovar-ho, i celebrem que pot ser gràcies a aquesta moció que ja s’hagin instal·lat dos punts de llum al parc de Colobrers, i esperem la cosa no quedi aquí.


La segona moció també va ser aprovada per unanimitat, també és evident el greu problema existent i denunciat per part de molts ciutadans sobre les caques de gos que hi ha als nostres carrers. La nostra proposta recull la identificació d’aquests excrements a través de l’ADN; altres poblacions ho estan fent, sembla que amb un bon resultat.


La tercera i quarta moció no van prosperar pel vot en contra de l’equip de Govern, PSC-Som Castellar, una possible evidència, no hem d’oblidar qui són, d’on venen i on volen anar, tot i que això darrer possiblement dependrà d’on bufi el vent.
El que si va quedar clar, i així ens ho va fer saber l’actual equip de Govern PSC-Som Castellar, és que qualsevol moció que es presenti en el plenari referent al tema del procés, que, per cert, és un concepte ampli (llibertat dels presos polítics, aplicació del 155, resolucions dels tribunals, atacs a la democràcia i a la llibertat d’expressió...), no li donaran suport. Nosaltres, com a grup municipal, seguirem presentant mocions en qualsevol d’aquests conceptes en defensa de les llibertats i de la democràcia de tots els ciutadans i ciutadanes. No defallirem.


En l’apartat de preguntes,  totes feien referència a la manca d’execució de mocions aprovades en el plenari, algunes de fa gairebé 3 anys, sembla increïble, oi?


1) Pregunta sobre la violència a les dones, quedava pendent una reunió de la comissió municipal envers la violència a les dones, segons sembla, es va dur a terme i aviat ens donaran més informació.


2) El geoportal. Quedava pendent des de la moció aprovada el febrer del 2016, un geoportal sobre el teixit comercial urbà. Gairebé tres anys després ens responen que aquest mes de desembre faran la presentació. Bé, doncs esperarem un mes més.


3) Suport a les petites i mitjanes empreses, una moció presentada el febrer del 2016, i que fa que reclamem trimestralment, que és quan ens presenten l’informe de període mitjà de pagament, i no inclouen informació relativa al període de pagament de les grans empreses que subcontracten el servei a petites empreses. Només ens van donar aquesta informació una vegada, fa temps, i era demolidora. En molts casos, aquests pagaven a més de 100 dies, amb l’ofec que això comporta per a les PIMES. Demanem a l’equip de Govern que ho reguli. La veritat, crec que no estan gens al cas. 4) La senyalització dels polígons, una moció presentada al ple de març del 2016. Ens diuen que ja van posar un panell informatiu que ubica les empreses dels polígons. I ja està? I posar els noms dels carrers,  senyalitzar zones d’aparcament de camions... no és tan difícil ni costós, oi?


5) La tarifació social. Una moció presentada al ple de l’abril del 2016, impulsar la tarifació social als serveis educatius municipals. Ens responen en bonificacions, en cap cas de tarifació social, conceptes ben diferents.


6) Resiliència urbana. Una moció presentada al ple de gener del 2017, crear un grup de treball tècnic i polític dins de l’administració municipal per valorar la necessitat d’incorporar el concepte de resiliència urbana en la gestió municipal. Doncs queda en pendents, aviat ens diuen que la convocaran.


7) Mesa Local d’Habitatge. La moció presentada el mes de juliol del 2018, la creació d’una Mesa Local d’Habitatge, treballant conjuntament amb diferents actors socials (PAH, Associació de Veïns, Oficina Local d’Habitatge...). Ens responen que al mes de desembre la convocaran. Creiem que és un tema molt important i urgent, l’anirem seguint.


El nostre grup municipal presenta mocions, per facilitat i donar millor qualitat de vida als ciutadans i ciutadanes, polítiques socials, impulsar el comerç, la indústria... i així seguirem, per què és la nostra prioritat i no desistirem i seguirem treballant per tots els castellarencs i castellarenques.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris