08/02/2019 Opinió
Fem poble, fem Castellar, fem República
Rafa Homet

Ens apleguem un centenar de persones. És un dissabte de febrer, fa fred, però ens notem l’escalf. Hem vingut a fer-nos una foto als Jardins del Palau Tolrà. Una foto per explicar moltes coses.
Volem dir que som aquí i que no tenim por. Malgrat que aquesta setmana han citat als jutjats l’alcalde de Sabadell acusat de demòcrata. 
Malgrat que tenim amics, líders polítics i civils, a la presó. Malgrat les imatges de violència de l’1 d’octubre, malgrat els intents de descrèdit i de desunió. Som aquí i no tenim por.
Però, per sobre de tot, ens hem ajuntat aquí els qui posen avui la cara però no el nom a la llista, els qui posaran el nom però avui no han pogut ser aquí, els de sempre i els nous... per dir que no ens mouen ni la ràbia ni l’odi, malgrat que l’estat i el seu bloc 155 així ho voldrien. 
Ens hem reunit un matí de dissabte de febrer per fer palès que ens mou l’amor a Castellar del Vallès i la seva gent, que ens mou l’amor cap a Catalunya i la seva gent, perquè ens estimem tota la gent del món. I que per això volem la República, perquè volem un futur molt millor per a tothom. Tenim el convenciment que ens cal un canvi, i no un canvi contra ningú. Ens cal un canvi a favor dels drets de tothom, d’absolutament tothom.
I aquest canvi passa necessàriament per qüestions materials, com que Castellar tingui una piscina descoberta d’estiu que respongui a les necessitats de la població, que solucionem definitivament el problema d’aparcament i mobilitat a Castellar, que fem del Sant Esteve un institut-escola i que acompanyem altres centres a esdevenir-ho. Aquest canvi és imprescindible fer-lo des de la Cultura, com a eina necessària per potenciar la identitat de Castellar i fer-ne un motiu d’orgull per a tothom. Ens cal un canvi republicà per millorar encara més la connexió amb el nostre fantàstic entorn natural i potenciar la tranquil·litat de la qual gaudim.
Ens mouen l’amor, l’estima, ens mouen la il·lusió compartida de fer un canvi que no deixi ningú enrere i faci anar tothom endavant. Per això presentem una llista de cent persones: perquè la il·lusió, la tranquil·litat, la qualitat de vida, l’equitat, la responsabilitat, la transparència a la gestió de diners públics... demanen complicitats i esforços de molta gent. I posarem al capdavant d’aquesta llista –que recull fidelment la composició del nostre poble– aquella gent més ben preparada i il·lusionada per fer aquest canvi que tant necessitem. I ens exigirem molt els uns als altres, perquè els republicans creiem en la responsabilitat com a eina bàsica del govern.
Feta aquesta foto, la meitat de nosaltres fem un pas al costat i deixem pas a la fotografia següent. Només dones. República és nom de dona.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris