15/03/2019 Opinió
En la creació del Consell Municipal d’Adolescència
Decidim Castellar

En el ple del mes de febrer es va aprovar la Creació del Consell Municipal d’Adolescència. Nosaltres Decidim no va dubtar a donar el seu vot favorable a aquesta creació. Tota iniciativa que aporti possibilitats d’apoderament a qualsevol col·lectiu es sempre benvinguda per part nostra. En aquest cas es tracta de donar veu i iniciativa a un col·lectiu segurament massa sovint infravalorat quan no oblidat. I certament  podem dir que feia realment goig veure el dia de la seva presentació a una bona colla d’adolescents  escollits per fer les primeres passes del Consell començant a debatre entre ells què, com i per a què podria ser que es constituís i servís aquest Consell. 
Amb tot, per part de Nosaltres Decidim ens cal dir, i així ho vam manifestar en el ple, que en principi el Consell s’ha creat a partir només dels alumnes dels diferents instituts i escoles del poble, deixant així al marge tots els adolescents que puguin estar estudiant fora del nostre poble o que fins i tot no estiguin estudiant per raons de diversa índole. Ho vam dir a les reunions prèvies a la creació del Consell a les que se’ns va convocar i vam plantejar altres possibles fórmules representatives a l’hora de formar el Consell, però finalment des del Consorci de l’Ajuntament i a partir de la contractació d’una empresa externa, es va optar per raons pràctiques, de cara a engegar el projecte, començar i mantenir fins al final d’aquest curs la fórmula d’elecció representativa basada exclusivament en els alumnes  dels centres docents del nostre poble. Se’ns va prometre en el ple que a partir de setembre, és a dir, des de l’inici del proper curs, i ja amb el Consell Constituït amb el seu propi reglament intern, que es buscarien les formules necessàries per tal que el Consell acabés recollint tot l’ampli ventall de situacions i realitats dels nostres adolescents, una cosa necessària si del que es tracta és d’aconseguir un Consell Municipal d’Adolescència genuïnament integrador, representatiu i globalment mobilitzador, com esperem que acabi sent. De fet, una vegada fetes les primeres passes i tenint en compte a més que ells mateixos, els adolescents que en formaren part en aquests inicis, seran els que decidiran i establiran el reglament intern del Consell, seria realment una autèntica llàstima que l’actual sistematologia representativa s’acomodés, es conformés i deixés de costat, així, aspectes de la realitat dels adolescents que seria bo no marginar.
Amb tot i com dèiem al principi, a Decidim Castellar hem decidit donar un vot de confiança a aquesta iniciativa amb l’esperança que esdevingui una eina útil i interessant per a tots i molt especialment per a tots els implicats, és a dir, per a tots els adolescents del nostre poble, raó per la qual en restarem atents i pendents.

Comparteix
M'agrada
Comentaris